P3D
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
2 t/m 4 november 2021
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>Inspiratie uit voorgaande jaren

Inspiratie uit PensioenWegwijzer 2021

Met de verkiezing 'PensioenWegwijzer' stimuleert Wijzer in geldzaken financiële dienstverleners om de keuzes rondom pensioen te vergemakkelijken. In 2021 ontvingen we 10 inzendingen waarvan 5 het tot de finale schopten. Naast de finalisten, waaronder de winnaars van de jury- en publieksprijs, besteden we hieronder graag aandacht aan alle ideeën.

Wijzer in geldzaken reikt jaarlijks de PensioenWegwijzer uit aan een organisatie die consumenten helpt bij het inzicht krijgen in hun pensioensituatie. Een jury van (gedrags)wetenschappers en vakspecialisten beoordeelden de inzendingen op basis van vorm en bewezen effectiviteit op keuzegedrag. Lees hier meer over de jury en haar afwegingen

Finalisten en genomineerden PensioenWegwijzer 2020

Wijzer in geldzaken reikt jaarlijks de PensioenWegwijzer uit aan een organisatie die consumenten helpt bij het inzicht krijgen in hun pensioensituatie. In 2020 ontvingen we 16 inzendingen. Naast de 5 finalisten, waaronder de winnaars van de jury- en publieksprijs, besteden we hieronder graag aandacht aan alle ideeën*. Lees hoe zij er op terugkijken in dit interview op LinkedIn.

*Enkele inzendingen zijn zo nieuw en recent ontwikkeld dat deze hier nog niet breed gedeeld kunnen worden. 

Finalisten en genomineerden PensioenWegwijzer 2019

Voor de editie van 2019 ontvingen we in totaal 13 inzendingen. Op donderdag 7 november streden de volgende 5 finalisten tegen elkaar om kans te maken op de PensioenWegwijzer-award. Lees hier de initiatieven: 

Een vakjury van (gedrags-)wetenschappers en specialisten beoordeelde de inzendingen op basis van vorm en bewezen effectiviteit op keuzegedrag. 

Winnaar PensioenWegwijzer 2019:

De winnaar in 2019 was de inzending van BeFrank. Lees hoe zij er op terugkijken in het interview via LinkedIn.

De prijs

De 'PensioenWegwijzer 2019' werd uit handen van Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgereikt. 

Verdere inspiratie

Naast de 5 finalisten besteden we ook graag aandacht aan de ideeën van de 8 inzenders die niet zijn doorgedrongen tot de eindstrijd. Want elk idee dat bijdraagt aan het inzichtelijk maken van pensioen is een winnaar.

Deel deze informatie met anderen:
Pensioen Wegwijzer 2020
Blue Sky Group wint PensioenWegwijzer 2021
Blue Sky Group wint PensioenWegwijzer 2021

Geldvinder van APG wint publieksprijs.