Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>beleggingstool.rtd

Brand New Day: Beleggingstool

Wie zich eenmaal bewust is van een pensioentekort, moet vermogen opbouwen. En met de spaarrentes die zelfs met een vergrootglas amper waar te nemen zijn en de lange tijd tot het pensioen die de gemiddelde Nederland heeft, is beleggen de perfecte manier. Maar hoe moet je dan beleggen? En hoeveel moet je precies inleggen om het gewenste kapitaal te behalen? Daarmee helpt deze tool.

Wat is Beleggingstool

De Beleggingstool legt op een speelse manier de koppeling naar de persoonlijke situatie. Die speelbaarheid geeft mensen namelijk (visueel en via tekst) inzicht in de gevolgen van het aanpassen van de inleg, het risicoprofiel en het afbouwen van risico’s. Beleggen voor later? Dan kun je online terecht bij eindeloos veel tools. Vaak mist echter de koppeling naar de persoonlijke situatie: wat is het doel, hoeveel ervaring heeft iemand met beleggen en hoeveel risico wenst diegene te nemen? Met al die zaken houdt deze tool rekening. Op basis van hoeveel ervaring iemand heeft met beleggen wordt de uitkomst bijvoorbeeld eenvoudiger of juist iets uitgebreider uitgelegd en bovendien krijgt de invuller inzicht in de hoeveelheid risico die past bij zijn of haar situatie. Dat is belangrijk, want de hoeveelheid risico die iemand neemt bij het beleggen is cruciaal: die bepaalt namelijk voor 90% het uiteindelijke rendement.

Wat is het doel van Beleggingstool

De tool heeft tot doel het inzicht in de toekomstige pensioensituatie van veel Nederlanders te vergroten. Alles om dichter bij ons doel te komen: een goed pensioeninkomen voor iedereen. 

Voor wie is Beleggingstool

De Beleggingstool is voor iedereen die de website van Brand New Day bezoekt, of zij nu kiezen voor Brand New Day of niet. Bovendien wordt deze tool in de toekomst – met wat aanpassingen – gratis aan financieel adviseurs aangeboden om zo hun klanten te helpen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Tieland van Brand New Day. 

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>beleggingstool.rtd