Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>beleggingsbalans.rtd

Achmea: Beleggingsbalans 

Winnaar publieksprijs 2020 - Beschikbare premieregelingen worden steeds belangrijker. Na de invoering van het Pensioenakkoord is het de enige pensioenvorm. Bij dit soort pensioenregelingen moeten deelnemers een keuze maken voor hun beleggingsprofiel. Veel deelnemers vinden dat lastig. Zij kunnen vaak moeilijk een link leggen tussen de vragen die worden gesteld en de keuze van het profiel.  

Wat is Beleggingsbalans?

Met een schuif bepaalt de deelnemer welke verhouding tussen rendement en risico goed is voor hem. Hij krijgt direct invloed op de spreiding van de uitkomsten bij een bepaalde keuze. Dit wordt afgezet tegen zijn uitgavenpatroon op de pensioendatum. Zo kan hij een weloverwogen en passende keuze maken in het beleggingsprofiel. Het maken van een keuze wordt ondersteund met video, graphics en een totaalinkomen

Wat is het doel van Beleggingsbalans?

Beleggingsbalans vergemakkelijkt het maken van een keuze in het beleggingsprofiel. De deelnemer heeft geen kennis van belegingsproducten nodig als hij de Beleggingsbalans invult. Beleggingsbalans maakt eenvoudig duidelijk dat hoe meer risico je neemt, hoe groter de kans op een hoog pensioen, maar ook op een lager pensioen.  

Voor wie is Beleggingsbalans?

Beleggingsbalans is voor de werknemers van werkgevers die een beschikbare premieregeling hebben afgesloten bij Achmea Pensioenservices. 

 

Meer informatie en contact

Meer informatie over de Beleggingsbalans van Achmea. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Koen Vaassen.  

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>beleggingsbalans.rtd