Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>reality-check.rtd

ABP: Reality Check

Uit analyse van het gedrag van deelnemers van ABP en uit onderzoek gedaan door ABP blijkt dat vrouwen minder met hun pensioen bezig zijn dan mannen. 50% van de vrouwen in Nederland is financieel afhankelijk. Levensgebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op de financiële positie en zelfredzaamheid van vrouwen. Dat probleem komt onder andere naar voren bij een echtscheiding of overlijden van de partner. 

Wat is de Reality Check?

Op realitycheck.nl bespreekt ABP op luchtige en heldere manier de valkuilen en raakvlakken met betrekking tot financiële redzaamheid. De website geeft, ondersteund door ervaringsverhalen van vrouwen, inzicht in life-events (scheiden, deeltijd werken, kinderen) die invloed hebben op het pensioen. NIeuw is de e-learning RealityCheck!. Die e-learning geeft inzicht in geld en gedrag, motiveert om geldzaken te organiseren en geeft door ervaringsverhalen, feiten en tips inzicht én handelingsperpectief in relevante levenssituaties. Daarnaast kunnen deelnemers zich aanmelden voor een webinar over pensioen of de training Financiën in de vingers. 

Wat is het doel van de Reality Check?

Reality Check wil financieel gezond gedrag stimuleren en het handelingsperspectief vergroten. Daarbij gaat het niet alleen om de cognitieve ontwikkeling en het vergroten van kennis en vaardigheden, maar wordt ook gericht op de emoties en overtuigingen die ten grondslag liggen aan houding en/of gedrag.

Voor wie is de Reality Check?

De hulpmiddelen van de Reality Check staan online. Daardoor zijn ze voor iedereen toegankelijk. Veel informatie is breed toepasbaar en relevant voor iedereen. Sommige onderdelen richten zich op deelnemers van het pensioenfonds ABP.  

Meer informatie en contact

Naar de website van Reality Check. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Schuurbiers.  

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>reality-check.rtd