P3DWijzer in geldzaken
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie

Wat is de PensioenWegwijzer?

De PensioenWegwijzer is een prijs voor initiatieven die het mensen gemakkelijk maken inzicht te krijgen in hun pensioen en, waar nodig actie, te ondernemen. De wijze waarop de organisaties dit doen, zet mensen aan tot beter nadenken over hun financiële middelen in de toekomst. Lees hier meer details over de prijs en jurering. 

PensioenWegwijzer 2020

De finalisten van de PensioenWegwijzer 2020 zijn bekend! Zij zijn door de vakjury van (gedrags)wetenschappers en vakspecialisten genomineerd uit 16 inzendingen. De finalisten zijn:

  • Onderweg naar pensioen van Pensioenfonds Vervoer
  • Hypotheek risicoscan van de Vereniging Eigen Huis & Netvice
  • de Pensioenchecker, initiatief van de Nederlandse pensioensector (ABP, PFZW,PME, PMT, TKP en de Pensioenfederatie)
  • Beleggingsbalans van Achmea Pensioenservice
  • Nuietsdoenaanjepensioen van de Pensioenfederatie

Online inspiratiebijeenkomst ‘In it to win it’

Op 5 november van 15:00 uur tot 16.30 uur organiseren de samenwerkingspartners Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Netspar en Wijzer in geldzaken een inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie. Onderdeel van het programma is de finale van de PensioenWegwijzer 2020. 5 finalisten strijden om deze felbegeerde prijs. De PensioenWegwijzer wordt tijdens de online inspiratiebijeenkomst door een vakjury uitgereikt aan de organisatie met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. Ook minister Wouter Koolmees verleent zijn medewerking aan de bijeenkomst. Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs wordt uitgereikt.

Tijdens de online inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie nemen we u mee in de wereld van effectieve pensioencommunicatie en deelnemersactivatie. Welke communicatie werkt om mensen in beweging te krijgen? Daarnaast zal Victor Vlam in zijn keynote de parallel trekken met de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Wat kan de pensioensector daarvan leren?

Aanmelden | Klik hier

Vervolgbijeenkomst later in het jaar

De inspiratiebijeenkomst op 5 november is de eerste van twee online bijeenkomsten in het kader van pensioencommunicatie en een gezamenlijk initiatief van de Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Netspar en Wijzer in geldzaken. Later in het jaar organiseren we de tweede bijeenkomst.