Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2022>OVERmorgen

Innovatietraject ‘Pensioen tastbaar maken’ met als resultaat platform OVERmorgen

Een initiatief van Muzus, Motivaction en Think+DO
Deelnemende partijen uit de sector: ABP, APG, PFZW, PGGM, Ministerie van SZW, Pensioenfederatie, Sociale verzekeringsbank, NOVUM innovatielab, AZL, PGB Pensioendiensten, Nationale Nederlanden, BeFrank, ASR en Pensioenfonds Horeca en Catering.

Wat is OVERmorgen?

Pensioen maak je tastbaar door het juist niet over pensioen te hebben. Maar door te focussen op vragen die nu in het leven van mensen spelen, en daarin de koppeling te maken naar de financiële impact voor morgen. OVERmorgen is het platform voor starters op de arbeidsmarkt die in hun werkende leven tegen belangrijke vragen aanlopen zoals ‘Wil ik parttime gaan werken?’, ‘Wat voor invloed heeft jobhopping op mijn carrière?’ en ‘Kan ik een tijd met onbetaald verlof?’ Dat dit invloed kan hebben op je financiën is voor veel mensen wel duidelijk, maar de link met pensioen wordt niet snel gelegd of soms helemaal vergeten.

Wat is het doel van OVERmorgen?

Met OVERmorgen maken we pensioen tastbaar door levensvragen van nu te koppelen aan financieel inzicht voor morgen. OVERmorgen is een online platform dat werkgevers kunnen aanbieden aan hun werknemers om ze te ondersteunen bij deze vraagstukken. Het bespaart werkgevers tijd, geeft invulling aan eigentijdswerkgeverschap én maakt de link tussen werkgever en pensioen expliciet.

Voor wie is OVERmorgen?

Ons platform kan gebruikt worden door alle werkende Nederlanders, maar heeft de focus op starters en jongeren die voor een baas werken. Juist zij maken nu keuzes in hun (werkende)leven die grote impact kunnen hebben op hun financiële welzijn later, maar zijn zich niet bewust van de grootte van die impact is. OVERmorgen maakt dit inzichtelijk.

Meer informatie en contact

Naam contactpersoon: Sanne Kistemaker
Email: sanne@muzus.nl

Terug naar alle inzendingen.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2022>OVERmorgen