Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>mijn-pensioenplan.rtd

AZL: Mijn Pensioenplan 

Uit interviews met deelnemers die recent met pensioen waren gegaan, bleek dat er grote behoefte is aan een eenvoudig en gestructureerd digitaal proces dat formulieren en offertes vervangt. Deze ervaringen leverde een nieuwe customer journey op voor het in gang zetten van je pensioen. Centraal in deze costumer journey staat: Mijn Pensioenplan.

Wat is Mijn Pensioenplan?

Mijn Pensioenplan staat centraal in het digitaal pensioneringsproces dat begint met het enthousiasmeren van deelnemers om pensioen aan te vragen. Een animatie laat zien wat mogelijk is met Mijn Pensioenplan. In Mijn Pensioenplan zien deelnemers welke keuzes ze hebben voor hun pensioen. Ze kunnen de gevolgen van elke keuze berekenen. Als ze hun plan hebben gemaakt, dienen ze de pensioenaanvraag met alle benodigde gegevens online in. De deelnemers worden begeleid tot de eerste uitbetaling van het pensioen.

Wat is het doel van Mijn Pensioenplan?

 Mijn Pensioenplan laat deelnemers zien welke keuzes ze hebben en wat de gevolgen van hun keuzes zijn voor het pensioen. Ook kunnen deelnemers het pensioen nu gemakkelijk online aanvragen. 

Voor wie is Mijn Pensioenplan?

Mijn Pensioenplan is voor alle deelnemers van het pensioenfonds ING.

Meer informatie en contact

Meer informatie over Mijn Pensioen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ans Slangen.  

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>mijn-pensioenplan.rtd