Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2022>Campagne “Mijn werknemer met pensioen”

Campagne “Mijn werknemer met pensioen”

Stoppen met werken is geen makkelijk gespreksonderwerp op de werkvloer. Om werkgevers te helpen, heeft TKP de campagne ‘Mijn werknemer gaat met pensioen’ ontwikkeld. Met als doel: werkgevers én werknemers activeren om tijdig in gesprek te gaan over het naderende pensioen.

Wat was de motivatie achter de campagne “Mijn werknemer met pensioen”?

Werkgevers vinden het spannend om met hun werknemers in gesprek te gaan over het naderende pensioen. Want hoe bespreek je of iemand op leeftijd z’n werk nog wel goed kan doen? Hoe ga je een pensioengesprek aan met je gebrekkige pensioenkennis? Om die redenen heeft TKP een campagne ontwikkeld waarmee ze werkgevers én hun werknemers stimuleren om met elkaar op tijd in gesprek te gaan over het pensioen.  Waarmee ze werkgevers stimuleren om tijdig het gesprek over pensioen te openen met hun medewerkers.

Waar bestaat de campagne uit?

De campagne bestaat uit een e-mail met daarin bovenaan een beeld en een activerende titel ‘Ga in gesprek met uw werknemer’. De tekst is kort en makkelijk scanbaar. Na de inleiding en een overzichtelijk bulletrijtje volgt een button die doorverwijst naar het tweede deel: een stappenplan op de website van de pensioenuitvoerder om direct aan de slag te gaan. Het stappenplan voor de werkgevers bestaat uit 3 simpele stappen: plan een oriënterend gesprek met werknemers, plan een verdiepend gesprek en regel het pensioen. Het stappenplan op de website linkt door naar deel 3: een pdf met gesprektips voor werkgevers.

Wie was de doelgroep van deze campagne?

Werkgevers die het lastig vinden om het onderwerp pensioen aan te snijden en niet bemoeizuchtig willen overkomen. En meer indirect medewerkers die het steeds lastiger vinden om hun werk vol te houden, pensioen in zicht krijgen maar er niet over durven te beginnen.

Meer informatie en contact

Naam contactpersoon: Celeste de Quelerij
Email: quelerij.c@tkppensioen.nl

Terug naar alle inzendingen.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2022>Campagne “Mijn werknemer met pensioen”