Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>persona-en-data.rtd

Nationale-Nederlanden: Persona en data

Nationale-Nederlanden wil deelnemers activeren om met hun pensioen aan de slag te gaan. Om dat te bereiken wil Nationale-Nederlanden de deelnemers echt kennen. Hiervoor is Persona en data opgezet. Dat heeft tot doel het pensioenbewustzijn van de deelnemers te vergroten.

Wat is de Persona en data?

Nationale-Nederlanden heeft in samenwerking met professor Kitty Koelemeijer van Nyenrode Business University vijf verschilende typen persona's ontwikkeld. Elk type heeft ander intrinsiek gedrag en bijbehorende behoefte aan producten, diensten, bediening en informatie voor hun 'financiële later'. Door het stellen van een paar vragen kan Nationale-Nederlanden het gehele deelnemersbestand indelen in deze persona's. Op basis van de opgedane kennis met de persona's zijn een pensioenquiz en een online dashboard (Human Capital Planner) ontwikkeld. Werkgevers en adviseurs kunnen de pensioenquiz en het dashboard inzetten. 

Wat is het doel van Persona en data?

Met het dashboard krijgen de werkgever en de adviseur diepgaand inzicht in het gedrag van werknemers en kunnen zij de pensioencommunicatie aanpassen. Zo worden meer deelnemers bereikt en geactiveerd dan met de de gebruikelijke standaard communicatie. De pensioenquiz draagt hier ook aan bij. Al deze instrumenten vergroten van het pensioenbewustzijn van de deelnemers.  

Voor wie is Persona en data?

Persona en data is voor werkgevers met een pensioenregeling bij Nationale-Nederlanden en hun pensioenadviseurs. Het is een middel om de deelnemers te activeren en te betrekken bij de pensioenregeling.   


Meer informatie en contact

Link naar een online demo van het online data dashboard Human Capital Planner. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcella Immers.  

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>persona-en-data.rtd