Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Geldvinder.rtd

APG: Geldvinder

Winnaar Publieksprijs 2021 - Geldvinder geeft de gebruiker een realistisch beeld van hoe hij/zij ervoor staat en wat je kunt doen om je pensioensituatie te verbeteren. Hierbij wordt pensioen in verband gebracht met drie andere componenten van financiële fitheid: inkomsten & uitgaven, buffer & risico's en vermogen & schulden.

Wat is Geldvinder

Geldvinder is een online applicatie die bestaat uit drie belangrijke onderdelen die samenwerken om mensen financieel fitter te maken:

1.      Het Fitmodel - dit is het brein van Geldvinder, een zelf ontwikkeld model om de financiële situatie van iedere gebruiker te kunnen meten en te verbeteren. Het model is opgezet op basis van bestaand literatuuronderzoek, kennis van (financiële)experts en input van onze gebruikers. Het model bestaat uit 4 componenten van een financiële situatie: Inkomsten en Uitgaven, Vermogen en Schulden, Buffer en Risico’s en Pensioen. Aan de hand van deze componenten zijn 58 attributen opgezet die bepalend zijn voor financiële gezondheid. Zo kijkt het fitmodel binnen ‘pensioen’ naar kennis, motivatie, gedrag en de pensioensituatie. 

2.      De Fit-test - de financiële fit-test is doorgaans het eerste wat gebruikers doen binnen Geldvinder. Deze test geeft een uniek antwoord op een hele belangrijke vraag: ‘Hoe sta ik er financieel voor?’. Op basis van de gegeven antwoorden, getoetst aan het fitmodel, rolt hier een antwoord uit. 

3.       Acties - op basis van de attributen van ons fitmodel en de uitkomst van de fit-test zijn we in staat om antwoord te geven op een andere belangrijke vraag: ‘Wat kan ik doen om financieel gezonder te worden?’. We geven iedereen een concreet plan om aan de slag te gaan met haar pensioen en financiën.

Wat is het doel van Geldvinder

Mensen financieel fitter maken en daarnaast werkgevers (anoniem) inzicht verschaffen in de financiële onderwerpen waar winst te behalen is voor werknemers. APG kan vervolgens samen met de werkgever de juiste communicatie- en activatiecampagne voor iedere werknemerspopulatie ontwikkelen.

Voor wie is Geldvinder

Gedurende 2021 is Geldvinder ontwikkeld in co-creatie met meer dan twintig aan ABP gekoppelde werkgevers, maar Geldvinder is opgezet om iedereen financieel fit te maken. Daarom zijn er ook uitgebreide klanttesten gedaan met andere doelgroepen.  Diverse partijen in de markt hebben al interesse getoond in het fitmodel en de bijbehorende test. Vanaf 2022 wordt Geldvinder breder uitgerold.

Meer informatie en contact

Meer informatie over Geldvinder van APG. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Felipe van Beetz van Geldvinder.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Geldvinder.rtd