Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Webinar-UPO-wat-moet-je-ermee.rtd

UWV: Webinar UPO, wat moet je ermee

Pensioenfonds UWV geeft deelnemers tijdens een interactief webinar inzicht in hun UPO en gebruikt het UPO om basiskennis over pensioen te verstrekken. Het is een bewuste keuze om dit onderwerp aan te pakken aan de vooravond van de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Het verstrekken van inzicht en daarmee vergroten van kennis draagt bij aan de begrijpelijkheid van de overgang naar een nieuw stelsel.

Wat is Webinar UPO, wat moet je ermee?

Het is een combinatie van bestaande vormen van (pensioen)communicatie, zoals het UPO, webinar, chat en animaties. Met het 'Webinar UPO, wat moet je ermee' is aansluiting gezocht bij de latente behoefte 'ik moet toch eens naar dat UPO kijken' en is gebruik gemaakt van een massamediale werkvorm: interactief webinar met filmpjes en een live chatroom en heldere call-to-actions. De UPO’s zijn vlak voor de uitzending verzonden. Tijdens het webinar zijn letterlijk fragmenten uit het UPO getoond voor de herkenbaarheid. Het webinar werd gepresenteerd door medewerkers van het fonds, de pensioenuitvoeringsorganisatie en de werkgever zelf. Een jonge vrouwelijke werkneemster van UWV heeft het webinar gehost. In de chatroom, waarmee contact kon worden gelegd tijdens de uitzending, zaten vertegenwoordigers van zowel het fonds als de daadwerkelijke medewerkers van de front-office van de pensioenuitvoeringsorganisatie (TKP). En passant is gewerkt aan de basiskennis. Dit draagt tevens bij aan een mooi fundament voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Deze link is ook expliciet gelegd tijdens het webinar via een minicursus pensioenakkoord.

Wat is het doel van Webinar UPO, wat moet je ermee?

Het doel is om alle deelnemers te 'confronteren' met de eigen situatie door het UPO centraal te zetten. En deelnemers te activeren de volgende stap te zetten door concreet handelingsperspectief te bieden op het moment dat het UPO op de mat valt.  

Voor wie is Webinar UPO, wat moet je ermee?

Omdat het eigen UPO centraal staat, is het voor alle deelnemers. Dit concept is door elk fonds over te nemen en toe te passen. Pensioenfonds UWV heeft ervoor gekozen de UPO’s direct voorafgaand aan het webinar te versturen. Er kan ook gekozen worden om te verwijzen naar het meest recente UPO.

Meer informatie en contact

Meer informatie over Webinar UPO, wat moet je ermee?. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolien Heijne van Pensioenfonds UWV.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Webinar-UPO-wat-moet-je-ermee.rtd