Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>Hypotheek-risicoscan.rtd

Netvice en Vereniging Eigen Huis: Hypotheek-risicoscan

Naar aanleiding van de campagne 'Aflossingsblij' van de Nederlandse Vereniging van Banken melden veel leden zich bij Vereniging Eigen Huis met vragen over hun hypotheek. Netvice heeft in samenwerking met andere partijen voor Vereniging Eigen Huis een tool opgezet waarmee consumenten kunnen nagaan wat de gevolgen van de verandering van het inkomen op de pensioendatum zijn. 

Wat is de Hypotheek-risicoscan?

Met de Hypotheek-risicoscan kunnen gebruikers van de scan zien of ze risico's lopen met hun (deels) aflossingsvrije hypotheek. Na het invullen van enkele gegevens ziet de gebruiker hoe hoog zijn pensioeninkomen moet zijn om de hypotheek te kunnen blijven betalen.

Wat is het doel van de Hypotheek-risicoscan?

De Hypotheek-risicoscan neemt drempels weg. De gebruiker hoeft geen inkomensgegevens op te geven. Hierdoor haken minder gebruiker af. Zo kunnen meer mensen snel en gemakkelijk nagaan of hun inkomen voldoende is om de hypotheek te kunnen betalen. 

Voor wie is de Hypotheek-risicoscan?

De Hypotheek-risicoscan is kosteloos en vrij toegankelijk voor alle consumenten met een eigen woning en een (deels) aflossingsvrije hypotheek. 


Meer informatie en contact

Naar de website Scanuwaflossingsvrijehypotheek.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk-Jan Boersma.  

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2020>Hypotheek-risicoscan.rtd