Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>vereniging-eigen-huis-de-hypotheekwacht.rtd

Vereniging Eigen Huis: Hypotheekwacht

De Vereniging Eigen Huis merkt dat woningkopers alleen naar een hypotheekadviseur gaan op het moment dat ze een huis willen kopen. Is de woning in bezit, dan is de afstand tot de adviseur (te) groot. Vaak is er een financiële drempel om contact op te nemen. Terwijl dat contact juist zo belangrijk is, zeker wanneer sprake is van een 'life-event' als overlijden of een echtscheiding. 

Om die drempel weg te halen heeft de Vereniging Eigen Huis Hypotheekwacht bedacht. Hypotheekwacht geeft leden van de Vereniging Eigen Huis gemakkelijk inzicht in hun hypotheeksituatie bij bepaalde life-events. 

Hiervoor vult de woningeigenaar een aantal gegevens in, zoals de WOZ-waarde van de woning, de hoogte van de hypotheek, het huidige inkomen en het pensioen later. 

Nadat de bezoeker alle gegevens heeft ingevuld, wordt duidelijk of hij in de woning kan blijven onder de verschillende omstandigheden. 

Ga naar Hypotheekwacht

Voor alle 13 PensioenWegwijzer inzendingen, klik hier.

Op zoek naar de contactpersoon van dit initiatief voor meer details, samenwerking of iets anders? Mail het ons: Marieke van Daal.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>vereniging-eigen-huis-de-hypotheekwacht.rtd