Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>mijn-geldzaken.rtd

Mijngeldzaken.nl

MijnGeldzaken.nl is een oude bekende. In 2016 won Mijngeldzaken.nl de finale van de PensioenWegwijzer. Intussen hebben de bedenkers zoveel stappen gezet dat ze opnieuw meedoen aan de finale van de PensioenWegwijzer. 

In 2012 begon Mijngeldzaken.nl met als doel 'Heel Nederland financieel gezond met een onafhankelijk financieel dashboard'. Volgens Mijngeldzaken.nl komt dat doel met alle vernieuwingen steeds dichterbij. Waaruit bestaan die nieuwe toepassingen?

  • Het belangrijkste knelpunt van tools is het invullen van gegevens. MijnGeldzaken.nl heeft dit vergemakkelijkt door gegevens van o.a. de belastingdienst automatisch in te lezen. Het biedt daarnaast een update wizard. Hiermee worden de gegevens jaarlijks geactualiseerd op basis van de vooringevulde belastingaangifte en de gegevens uit Mijnpensioenoverzicht.nl.
  • MijnGeldzaken.nl stimuleert het zelf doen, maar soms is het verstandig om een adviseur te raadplegen. Consumenten zien de kosten van financieel advies als een drempel. Is advies gewenst dan zijn een toenemend aantal onafhankelijk financieel planners beschikbaar die gebruikers direct tegen een gereduceerd tarief kunnen adviseren. Als de gebruiker het toestaat dan kan de planner meekijken en adviseren tegen een tarief per minuut.
  • Veel pensioenplanners zijn statisch. Het is het niet mogelijk om rekening te houden met toekomstige wijzigingen in bijvoorbeeld gezinssamenstelling, het inkomen en het bestedingspatroon. Bij MijnGeldzaken.nl krijg je inzicht in de financiële situatie van het gehele huishouden en kun je spelen in 'De zandbak'. Daarin kun je toekomstscenario’s maken en zo ook de inkomens en bestedingen in de toekomst wijzigen. Het aantal mogelijkheden en het gebruiksgemak in de zandbak is sterk toegenomen.
  • Het huishoudboekje in MijnGeldzaken werd veel gebruikt. Met de overname van AFAS Personal is de functionaliteit daarvan sterk toegenomen. Het gebruiksgemak van een huishoudboekje neemt met PSD2 (gepland voor eind q4 2019) sterk toe. Meer inzicht in de huidige situatie helpt bij het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden voor de toekomst. Als enige biedt MijnGeldzaken.nl deze combinatie van huishoudboekje met planning en advies.
  • MijnGeldzaken.nl heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan om medewerkers te informeren over (veranderende) arbeidsvoorwaarden. Het instrument wordt dan ingezet in combinatie met workshops en adviesgesprekken. Dit adviestraject is verder geoptimaliseerd met uitstekende resultaten. Zo geeft 85% van de deelnemers aan duidelijk meer inzicht te hebben gekregen in de financiële mogelijkheden en toekomst.

Bekijk de website van Mijngeldzaken.nl.

Voor alle 13 PensioenWegwijzer inzendingen, klik hier.

Op zoek naar de contactpersoon van dit initiatief voor meer details, samenwerking of iets anders? Mail het ons: Marieke van Daal.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>mijn-geldzaken.rtd