P3DWijzer in geldzaken
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie

Pensioen3daagse 2020

In 2020 valt de Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de activiteiten voor de tiende editie! 

Over de Pensioen3daagse 

De Pensioen3daagse richt zich op alle Nederlanders. Zijn zij op de hoogte van hun pensioen en hoe zetten we ze aan tot actie indien het inkomen op de oude dag tegenvalt?

Daarnaast richten we ons jaarlijks op één of meerdere (pensioen)risicogroepen zoals die benoemd zijn in een studie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens deze studie zijn de volgende doelgroepen kwetsbaar als het gaat om pensioen(opbouw): 

  • Mensen onder de 50 jaar 
  • Werknemers met een tijdelijke arbeidscontracten
  • Zelfstandigen zonder personeel 
  • Arbeidsongeschikten
  • Gescheiden mensen (m/v)
  • Mensen met lagere inkomens
  • Huishoudens met waarbij de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis (aflossingsvrije hypotheken)
  • Alleenstaanden

In 2019 waren de activiteiten met name gericht op nabestaandenpensioen, gescheiden mensen en vragen die Nederlanders hebben rondom Personal Finance en Financiële planning.  

Meest gestelde vragen over de Pensioen3daagse

Heb je vragen over de Pensioen3daagse? Bekijk hier de vragen en antwoorden.

Nog aan de slag met jouw pensioen?

Je kunt hier je AOW-leeftijd berekenen of vul de Pensioentool in en ontvang persoonlijke tips om jouw pensioen goed te regelen!

Pensioencommunicatie voor werknemers?

Pensioen is het hele jaar door actueel. Wil jij je werknemers goed informeren over pensioen? Maak gebruik van onze toolkit met diverse presentaties, pensioenpromotiematerialen, tools en nog veel meer. Meedoen met de Pensioen3daagse? Meld je hier aan.

Deelnemende partijen Pensioen3daagse 2020

Deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse 2020 zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, Adfiz, de Pensioenfederatie, De Nederlandsche Bank, pensioenfondsen en -verzekeraars, diverse banken, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en vele werkgevers.

Meest gestelde vragen
Kan mijn organisatie meedoen aan de Pensioen3daagse?

Iedere organisatie mag meedoen! Hoe meer werkgevers over pensioen communiceren hoe beter! 

Lees meer