Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>achmea-financebook.rtd

Achmea: Financebook

Financebook van Achmea is een tool voor werknemers dat via de werkgever wordt aangeboden en door de werkgever wordt betaald. FinanceBook neemt drempels weg door te kiezen voor eenvoud, gemak, gebruik van de sociale context van de werkgever en het activeren van medewerkers vanuit financiële vragen van nu. Vanuit de actuele financiële situatie kan een werknemer op 'Wat-als-knoppen' drukken, bijvoorbeeld:

  • Wat als ik word ontslagen
  • Wat als ik minder of meer ga werken
  • Wat als ik eerder wil stoppen met werken

De werknemer ziet wat de huidige en toekomstige financiële gevolgen van zijn keuze. Financebook wordt nog verder doorontwikkeld met 'Wat-als-knoppen' over bijvoorbeeld zelfstandig ondernemerschap, scheiden en overlijden.

Werknemers kunnen via de veilige Ockto-app gegevens van de Belastingdienst, het UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl ophalen. Daarna wordt gebruik gemaakt van een persoonlijke uitgavenschatting door het Nibud. Tot slot kan een werknemer nog zaken als betaalde of ontvangen alimentatie, toeslagen en lijfrente-uitkeringen toevoegen.

De werknemer ziet vervolgens hoe hij er op dit moment en op de pensioendatum financieel voorstaat. Hierna kan de medewerker aan de slag met zijn vraag, bijvoorbeeld één dag in de week minder werken. Actuele financiële vragen snel beantwoord, maar ook pensioeninzicht via deze actuele vragen.

Financebook geeft ook inzicht in de verschillende mogelijkheden om het doel te bereiken. Zo kan hij geld besparen of geld opzij zetten voor later. De oplossingen zijn niet gericht op de verkoop van producten maar op het zorgen voor grip en activatie.

Bekijk hier meer informatie over Financebook.

Voor alle 13 PensioenWegwijzer inzendingen, klik hier.

Op zoek naar de contactpersoon van dit initiatief voor meer details, samenwerking of iets anders? Mail het ons: Marieke van Daal.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2019>achmea-financebook.rtd