Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Fit-je-pensioen-in.rtd

PFZW: Fit je pensioen in

Het is belangrijk dat iedereen die pensioen heeft opgebouwd, later ook echt van zijn pensioen kan genieten. Daarbij is het financiële aspect natuurlijk belangrijk, maar er is meer nodig voor een goed pensioen. Als je qua fysieke en mentale fitheid ook goed zit, maakt dat het genieten een stuk makkelijker.

Wat is Fit je pensioen in

Fit je pensioen in is een online platform waar je je mentale en fysieke fitheid kunt testen en verbeteren. Met 3 korte tests krijgen deelnemers inzicht in hun financiële, fysieke en mentale fitheid. Naast een eindscore zijn er legio tips en tricks waarmee ze hun fitheid kunnen verbeteren. Praktische ideeën waar ze dezelfde dag nog mee kunnen beginnen! 

De (laagdrempelige) vragen die gesteld worden vertellen je onbewust wat er allemaal invloed heeft op jouw pensioen, zoals in het buitenland wonen, wel/geen partner hebben, etc. De uitslag vertelt je welke aandachtspunten voor jou belangrijk zijn. Vervolgens kun je doorklikken naar de PensioenChecker om je verwachte pensioen en AOW te bekijken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Wat is het doel van Fit je pensioen in

Het gat overbruggen tussen het hier en nu waarin de (vooral jonge) deelnemers leven en het ‘ver van je bed’ onderwerp pensioen. Dit gebeurt door de onderwerpen pensioen en inkomen te verweven met onderwerpen die meer in de belevingswereld van de medewerker uit zorg en welzijn liggen: fysieke en mentale fitheid.

Voor wie is Fit je pensioen in

Voor de (in het bijzonder jongere) deelnemers in de zorg en welzijnssector. Maar de methode kan ook in andere sectoren worden toegepast. 

Meer informatie en contact

Meer informatie over Fit je pensioen in van PFZW. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stefan Meershoek van PGGM.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>PensioenWegwijzer>2021>Fit-je-pensioen-in.rtd