U bent hier:Home>Geldzaken op orde>Wie kan jou helpen bij geldzaken?
Thema Geldzaken op orde

Hulp bij zorgen over geld

Iedereen maakt zich wel eens zorgen over geld. Bijvoorbeeld omdat je geen overzicht hebt, de prijzen hard stijgen of omdat je (tijdelijk) minder inkomen hebt. Op deze pagina lees je bij wie je terecht kunt voor hulp. Heb je achterstanden of schulden? Bekijk dan onze pagina over hulp bij geldproblemen en schulden.

Op deze pagina

  Hulp vanuit de gemeente

  Bij veel gemeenten kan je terecht met je vragen over geldzaken tijdens inloopspreekuren. Ook sociale wijkteams kunnen je hierbij helpen. Deze hulp is gratis. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien hoe jouw gemeente kan helpen.

  Vind je het lastig om je financiële zaken online te regelen? Ga dan langs bij een Informatiepunt Digitale Overheid bij jou in de buurt.

  Hulp van vrijwilligers

  Er zijn ook vrijwilligers die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het openen en begrijpen van je post. Of bij het op een rij zetten van je inkomsten en uitgaven. Vaak geven zij ook tips over besparen en het aanvragen van toeslagen en tegemoetkomingen. Deze hulp is gratis en meestal tijdelijk.

  Juridische hulp

  Kom je er niet uit of denk je dat brieven die je ontvangt niet kloppen? Dan kun je contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen bijvoorbeeld met brieven van een incassobureau of deurwaarder die je niet begrijpt of met de berekening van de beslagvrije voet bij loonbeslag. 

  Hulp voor zzp'ers met geldzorgen

  Bijna de helft van alle zzp’ers verdient minder dan het minimumloon. Bekijk hoe je kunt omgaan met tegenvallende inkomsten. Of schakel de hulp in van de vrijwilligers van Over Rood of je gemeente.

  Anoniem advies

  Wil je anoniem advies over welke hulp het beste bij jouw situatie past? Kijk dan op de website van Geldfit. Op werkdagen kun je ook bellen naar 0800 - 8115. Dan krijg je iemand aan de lijn die je kan helpen bij geldzorgen. Je kunt via dit nummer ook chatten.

  Zelf aan de slag met je geldzorgen

  Als je je geldzaken liever zelf op orde wilt brengen, dan kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van onderstaande websites.

  U bent hier:Home>Geldzaken op orde>Wie kan jou helpen bij geldzaken?