U bent hier:Home>Over ons>Internationale samenwerking

Internationale samenwerking

Internationaal staat financiële educatie hoog op de agenda. In het buitenland wordt de Nederlandse aanpak als voorbeeld gezien. Internationaal onderzoek en goede voorbeelden uit het buitenland kunnen gebruikt worden om de effectiviteit van het platform te vergroten. Wijzer in geldzaken werkt samen met andere internationale organisaties om financiële vaardigheden te verbeteren.

Internationaal netwerk voor financiële educatie

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een samenwerkingsverband van 37 landen, heeft in 2005 het Internationale Netwerk voor Financiële Educatie (INFE) opgericht. INFE werkt met meer dan 280 publieke instellingen uit 125 landen aan kennisdeling, onderzoek en het maken van richtlijnen op het terrein van financiële educatie. Wijzer in geldzaken is actief lid van INFE.

Financiële Educatie via het Kiesgroepprogramma

Wijzer in geldzaken zet haar kennis en expertise in voor de technische samenwerking die het ministerie van financiën uitvoert via het Kiesgroepprogramma. Het Kiesgroepprogramma richt zich op technische samenwerking met landen die Nederland vertegenwoordigt in het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Binnen dit programma voert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een project uit in de kiesgroeplanden, gericht op financiële educatie. Deelnemers aan dit project zijn Armenië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Georgië, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne en Roemenië. Doel van het project is om deze landen door technische assistentie te ondersteunen bij de opzet en uitvoering van nationale programma’s op het terrein van financiële educatie. Wijzer in geldzaken werkt hierbij nauw samen met de OESO.

U bent hier:Home>Over ons>Internationale samenwerking