logo: Wijzer in Geldzaken

Kinderen

Kinderen en je geldzaken

Kinderen krijgen is een grote veranderingen in je leven. Ook op financieel vlak verandert er een hoop. Denk aan kosten voor de kinderopvang. Maar denk ook aan de lange termijn zoals wat er verandert op het gebied van je pensioen.
Belangrijk is op tijd kinderbijslag aan te vragen en te bekijken welke verzekeringen je nodig hebt? Bedenk ook wat het financieel betekent als één van beide partners minder gaat werken? Wil je blijven werken en gebruik maken van kinderopvang, dan kom je mogelijk in aanmerking kinderopvangtoeslag. Wat kost kinderopvang? Waar heb je recht op? Alle informatie vind je hier op een rij.
Hoeveel kost een kind? Hoe vraag je kinderopvangtoeslag aan en op hoeveel toeslag heb je recht? Kom je in aanmerking voor kinderbijslag en kindgebonden budget? Wat zijn de regels voor zwangerschapsverlof, bevallingsverlof en ouderschapsverlof en wat zijn de financiële gevolgen? Je kind helpen bij de aankoop van een huis of belastingvrij schenken waar moet je aan denken?

Het krijgen van kinderen is een grote verandering in je leven. Maar hoeveel kost een kind eigenlijk? Belangrijk is op tijd kinderbijslag aan te vragen en te bekijken welke verzekeringen je nodig hebt. Bedenk ook wat het financieel betekent als één van beide partners minder gaat werken.

Wil je blijven werken en gebruik maken van kinderopvang, dan kom je mogelijk in aanmerking kinderopvangtoeslag. Wat kost kinderopvang? Waar heb je recht op? Wat zijn de regels voor zwangerschapsverlof, bevallingsverlof en ouderschapsverlof en wat zijn de financiële gevolgen?

Maar ook veranderingen op de lange termijn. Wat betekent het voor je pensioen? En hoe help je je kind bij de aankoop van een huis of schenk je een geldbedrag belastingvrij? Alle informatie vind je hier op een rij.

 

Levensfasen overzicht