U bent hier:Home>Verzekering>Checklist verzekering voor jezelf en je gezin
Thema Verzekering

Checklist verzekering voor jezelf en je gezin

Je wil graag dat jou en je familie niets overkomt. En als er toch wat gebeurt, wil je de best mogelijke hulp krijgen. Welke verzekeringen heb je nodig voor jezelf en je gezin?

Op deze pagina

  Zorgverzekering

  Een zorgverzekering is verplicht. Bedenk of het slim is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Meld je kind(eren) direct na de geboorte aan bij je zorgverzekeraar. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd. 

  Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Zorg voor een aansprakelijkheidsverzekering. Dan ben je verzekerd tegen schadeclaims waarvoor jij aansprakelijk bent, bijvoorbeeld als je kind met een bal door de ruit van de buren schiet. Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering? Check dan of er sprake is van gezinsdekking. 

  Reis- en annuleringsverzekering

  Ga je regelmatig met je gezin op reis? Zorg dan voor een reisverzekering. Kijk goed hoe het zit met de vergoeding van zorgkosten in het buitenland. Bedenk of je een annuleringsverzekering nodig hebt.  

  Arbeidsongeschiktheid

  Als je ziek wordt, is het prettig om te weten of jij en je gezin kunnen blijven wonen waar je nu woont. Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Of heeft je werkgever wat geregeld? Ga na hoe het in jouw situatie zit. 

  Overlijden

  Bij een overlijden spelen (ook) veel geldzaken. Heb je een partner of kinderen? Check dan of zij voldoende geld hebben om van rond te komen als jij zou overlijden. Er zijn verschillende verzekeringen die uitkeren bij je overlijden. 

  Meer informatie over verzekeringen voor je gezin 

  We geven je graag meer informatie over verzekeringen. Bekijk de informatie op de websites hieronder en bedenk wat voor jouw gezin van belang is.  

  U bent hier:Home>Verzekering>Checklist verzekering voor jezelf en je gezin