Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema

Verzekeringen voor jezelf en je gezin

Je wilt graag dat jou en je familie niets overkomt. En als er toch wat gebeurt, wil je de best mogelijke hulp krijgen. Welke verzekeringen heb je nodig voor jezelf en je gezin?

 1. check Zorgverzekering

  Een zorgverzekering (link naar de website van Wijzer in geldzaken) is verplicht. Bedenk of het slim is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Meld je kind(eren) direct na geboorte aan bij je zorgverzekeraar. Kinderen tot 19 jaar zijn gratis verzekerd. 

 2. check Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Zorg voor een aansprakelijkheidsverzekering (link naar de website van Wijzer in geldzaken) . Dan ben je verzekerd tegen schadeclaims waarvoor jij aansprakelijk bent, bijvoorbeeld als je kind met een bal de ruit van de buren inschiet.

 3. check Reis- en annuleringsverzekering

  Ga je regelmatig met je gezin op reis? Zorg dan voor een reisverzekering (link naar de website van Wijzer in geldzaken). Kijk goed hoe het zit met de vergoeding van zorgkosten in het buitenland (link naar de website van Wijzer in geldzaken). Bedenk of je een annuleringsverzekering nodig hebt.  

 4. check Arbeidsongeschiktheid

  Als je ziek wordt, is het prettig om te weten of jij en je gezin kunnen blijven wonen waar je nu woont. Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (link naar de website van Wijzer in geldzaken)? Of heeft je werkgever wat geregeld (link naar de website van Wijzer in geldzaken)? Ga na hoe het in jouw situatie zit. 

Meer informatie over verzekeringen voor je gezin 

We geven je graag meer informatie over verzekeringen. Bekijk de informatie op de websites hieronder en bedenk wat voor jouw gezin van belang is.  

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Verzekeringen
Verzekeringen

Met verzekeringen voorkom je hoge kosten als er iets onverwachts gebeurt. Check regelmatig of je verzekeringen nog passen bij jouw situatie.