Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»Verzekering»Verzekering kiezen
thema

Welke verzekeringen afsluiten?

Verzekeringen beschermen je tegen (vaak vervelende) onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Je kunt heel veel dingen verzekeren, maar wat zijn de noodzakelijke (vaak verplichte) verzekeringen en waarin heb je de keuze? Kies je voor een pakketverzekering of losse verzekeringen? 

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Deze verzekeringen zijn verplicht:

Denk na over deze verzekeringen  

Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar het is wel slim om ze af te sluiten:

Pakketverzekering of losse verzekeringen? 

Als je al je verzekeringen bij een verzekeraar afsluit, krijg je vaak korting op de premie. Hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. Nog een voordeel is dat je niet hoeft na te denken bij welke verzekeraar je een eventuele schade moet claimen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt wel dat de ene verzekeraar een betere opstalverzekering heeft, en de andere verzekeraar bijvoorbeeld een betere reisverzekering. Je kunt dus ook kiezen om van alle verzekeringen de beste te nemen. Dat betekent wel wat meer administratie. 

informatie

Als je voor losse verzekeringen kiest

Hou dan wel in je achterhoofd dat je sommige verzekeringen beter kunt combineren. Dat voorkomt een hoop discussie bij een schade. Sluit de inboedelverzekering af bij de opstalverzekeraar. Verzeker je caravan bij de verzekeraar van je auto.

Overzicht houden met Mijn verzekeringen op een rij 

De Nederlandse verzekeraars helpen je bij het overzichtelijk houden van je verzekeringen. Op de website Mijn verzekeringen op een rij kun je al je verzekeringen aanmelden. Heb je dat eenmaal gedaan dan zie je in een oogopslag al je verzekeringen. Ook kun je gemakkelijk schades melden en adreswijzigingen doorgeven. 

Verzekeringen
Verzekeringen

Met verzekeringen voorkom je hoge kosten als er iets onverwachts gebeurt. Check regelmatig of je verzekeringen nog passen bij jouw situatie.