U bent hier:Home>Verzekering>Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten
Thema Verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering 

Je bent niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering particulieren af te sluiten, maar het is wel slim om er een te hebben. Dan ben je verzekerd als je aansprakelijk bent voor schade aan personen en spullen. Dat je aansprakelijk bent, wil nog niet zeggen dat je er ook wat aan kon doen.  

 • Welk verzekerd bedrag?

  Je kunt kiezen uit verzekerde bedragen die uiteenlopen van € 1 miljoen tot € 5 miljoen. Soms kun je bij een verzekeraar kiezen uit twee bedragen: € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen. Bedenk welk bedrag bij jou past. 

 • Eigen risico of niet?

  Het eigen risico verschilt per verzekeraar. Soms bedraagt het eigen risico standaard € 0 en kiezen andere verzekeraars voor bijvoorbeeld € 100 per schade. Er zijn ook verzekeraars waar je kunt kiezen uit bedragen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. 

 • Vriendendienst verzekerd?

  Wie kent het niet? Je helpt een vriend verhuizen en je laat de kostbare vaas vallen. De meeste verzekeraars vergoeden de schade. Ga na hoe jouw verzekeraar hiermee omgaat.  

 • Geleende spullen ook gedekt?

  Je kunt spullen lenen van de buren of vrienden. Verzekeraars noemen dat opzicht. Wat doet de verzekeraar als je een geleende schuurmachine laat vallen? Sommige verzekeraars vergoeden de schade, andere niet. 

U bent hier:Home>Verzekering>Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten