Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema

Belastingen voor zzp'ers

Als zzp'er betaal je belastingen over je inkomen. Daarnaast moeten de meeste zzp'ers elk kwartaal aangifte omzetbelasting doen en deze afdragen aan de Belastingdienst. Zorg ervoor dat je de omzetbelasting op tijd betaalt. Om je hier aan te helpen herinneren kun je een gratis alert instellen.

Als je per jaar minder dan €1.883 aan BTW moet betalen, dan kun je misschien gebruik maken van de kleine ondernemersregeling. Je betaalt dan minder of zelfs geen omzetbelasting. De kleine ondernemersregeling gaat in 2020 veranderen. Zoek ook uit of je recht hebt op regelingen die je helpen als startende ondernemer en vraag ze aan.

Heb je een jaarlijks sterk wisselend inkomen? Check of je in aanmerking komt voor de middelingsregeling. Hierdoor betaal je mogelijk minder inkomstenbelasting.

Tool om te berekenen hoeveel procent van je omzet je moet reserveren voor inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet.
Hoeveel reserveren voor inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet?

Vul een paar gegevens in en je weet hoeveel procent van je omzet je moet reserveren voor de inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet. 

Zzp'er, wil jij op een eenvoudige manier uitzoeken of je jouw financiën goed op orde hebt?
Bekijk het antwoord

Als zzp'er moet je veel zelf regelen. Wil je weten of je goed zit? En ben je op zoek naar overzicht en handige tips? Beantwoord een paar vragen en je krijgt een overzicht met persoonlijke tips. 

Geldzaken ZZP'ers
Geldzaken ZZP'ers

Als zelfstandige, zzp-er of eigen baas moet je zelf je verzekeringen en je pensioen regelen. Wat moet je nog meer regelen?