U bent hier:Home>Zzp'ers en geldzaken>Belastingen voor ZZP'ers
Thema Zzp'ers en geldzaken

Belastingen voor zzp'ers

Als zzp'er betaal je belastingen over je inkomen. Daarnaast moeten de meeste zzp'ers elk kwartaal aangifte omzetbelasting doen en deze afdragen aan de Belastingdienst. Zorg ervoor dat je de omzetbelasting op tijd betaalt. Om je hier aan te helpen herinneren kun je een gratis alert instellen.

Kleine ondernemersregeling

Vanaf 2020 geldt een nieuwe kleine ondernemersregeling. Je kunt vragen om een vrijstelling van de omzetbelasting als je omzet minder is dan €20.000 op jaarbasis (link naar de website van de Belastingdienst). Tot en met 2019 werd gekeken naar de af te dragen omzetbelasting. Als je per jaar minder dan €1.883 aan BTW moest betalen, kon je mogelijk gebruik maken van de kleine ondernemersregeling. Je betaalt dan minder of zelfs geen omzetbelasting. Zoek ook uit of je recht hebt op regelingen die je helpen als startende ondernemer en vraag ze aan.

Heb je een jaarlijks sterk wisselend inkomen? Check of je in aanmerking komt voor de middelingsregeling. Hierdoor betaal je mogelijk minder inkomstenbelasting.

Corona en je geldzaken
De coronacrisis en je geldzaken

Misschien maak je je zorgen over je geldzaken. Kom je deze periode financieel goed door? We helpen je met onze tips graag op weg om meer inzicht te krijgen.

Tool om te berekenen hoeveel procent van je omzet je moet reserveren voor inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet.
Hoeveel reserveren voor inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet?

Vul een paar gegevens in en je weet hoeveel procent van je omzet je moet reserveren voor de inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet. 

Zzp'er, wil jij op een eenvoudige manier uitzoeken of je jouw financiën goed op orde hebt?

Als zzp'er moet je veel zelf regelen. Wil je weten of je goed zit? En ben je op zoek naar overzicht en handige tips? Beantwoord een paar vragen en je krijgt een overzicht met persoonlijke tips. 

Geldzaken ZZP'ers
Geldzaken ZZP'ers

Als zelfstandige, zzp-er of eigen baas moet je zelf je verzekeringen en je pensioen regelen. Wat moet je nog meer regelen?