U bent hier:Home>Geldzaken door het jaar>Veilig bankzaken doen
Thema Geldzaken door het jaar

Veilig bankzaken doen op internet

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen voor bankzaken een telefoon, computer of laptop. Dat lokt ook mensen met slechte bedoelingen. Zij proberen je geld af te pakken. Dat doen ze met een e-mail, smsjes of Whatsapp-berichten. Hierin doen ze alsof ze namens de bank of de Belastindienst contact opnemen. Je moet dan zogenaamd een boete betalen of je krijgt een nieuw bankpasje. Ook doen wel alsof ze je kind zijn dat snel geld nodig heeft. Trap er niet in. Dat is gemakkelijk gezegd. Want ze worden steeds slimmer.

Hieronder lees je tips over veilig internetbankieren en hoe je voorkomt dat je wordt opgelicht. Ook kun je testen of je veilig internetbankiert.

Veel meer valse mails, sms'jes en appjes tijdens de coronacrisis

Criminelen proberen een slaatje te slaan uit de coronacrisis. Ze sturen je een mail over bijvoorbeeld een bankpasje dat niet besmet kan worden. Of je ontvangt zogenaamd een berichtje van je bank over coronamaatregelen. Heb je zo'n valse e-mail, sms of app ontvangen? Meld dat dan aan je bank. Via de link hieronder zie je hoe je dat kunt doen.U bent hier:Home>Geldzaken door het jaar>Veilig bankzaken doen