U bent hier:Home>Zorgverzekering>Nieuwe zorgverzekering: hoe gebruik je vergelijkingssites?
Thema Zorgverzekering

Nieuwe zorgverzekering: hoe gebruik je vergelijkingssites?

Op internet zijn er veel sites waarop je verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. De kwaliteit van vergelijkingssites loopt wel uiteen. 4 tips voor het gebruik van vergelijkingssites als je een zorgverzekering gaat kiezen.

1. Gebruik meerdere sites

Vergelijkingssites hebben verschillende manieren van vergelijken. Ook kunnen er verschillen in prijs zijn omdat sites andere afspraken hebben gemaakt met verzekeraars. Kijk daarom op meerdere sites wat voor jou de beste verzekering is.

2. Kijk of de sites die je gebruikt een keurmerk hebben

Een aantal grote vergelijkingssites hebben het Keurmerk Objectief Vergelijken opgezet. De sites die zijn aangesloten bij het keurmerk houden zich aan een gedragscode. De regels van de gedragscode zijn gebaseerd op aanbevelingen van de AFM. Overigens doen niet alle vergelijkingssites mee. De Consumentenbond heeft bijvoorbeeld ook een kwalitatief goede vergelijkingssite.

3. Kijk niet alleen naar de prijs

In principe is de dekking van de basis zorgverzekering altijd hetzelfde. Toch is het belangrijk dat je naar de voorwaarden kijkt. Vooral het soort polis dat je afsluit maakt veel uit. Met een naturapolis of budgetpolis kun je bijvoorbeeld niet zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Vergelijk bij je keuze voor een aanvullende zorgverzekering ook goed de voorwaarden van de dekking.

4. Kijk niet alleen naar de top-drie

De meeste vergelijkingssites laten in eerste instantie als resultaat een top-drie zien. Kijk altijd naar het volledige overzicht van zorgverzekeringen.

U bent hier:Home>Zorgverzekering>Nieuwe zorgverzekering: hoe gebruik je vergelijkingssites?