Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»Verzekering»Zorgkosten in het buitenland
thema

Zorgkosten in het buitenland

Zorg dat je in het buitenland goed verzekerd bent voor zorgkosten. Hier lees je hoe het precies zit met zorgkosten in het buitenland.

Binnen Europa: recht op publieke zorg

Je hebt binnen Europa recht op publieke zorg zoals inwoners van het land die krijgen. Je betaalt in principe even veel. Als er een eigen bijdrage is, moet je die waarschijnlijk ook betalen. Krijgen inwoners gratis zorg, dan krijg jij dat ook. Je kunt bij je zorgverzekeraar een Europese zorgkaart aanvragen. Heb je zorg nodig, vraag dan vooraf aan de zorginstelling of ze de Europese zorgkaart accepteren.

Binnen Europa: let op kosten privékliniek

In verschillende Europese landen zijn er privéklinieken waar de zorgkosten hoog zijn. Kom je daar terecht, dan kun je te maken krijgen met hoge kosten die je Nederlandse basis zorgverzekering niet vergoedt.

Buiten Europa: zorgverzekeraar vergoedt tot een maximum 

Reis je buiten Europa dan is er een grens aan de vergoeding van je zorgverzekeraar. Die betaalt niet meer dan de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Voor de extra kosten moet je je zelf verzekeren.

Reisverzekering of aanvullende zorgverzekering

Je kunt zorgkosten in het buitenland verzekeren met een reisverzekering. Dit is bijna altijd een apart onderdeel van je reisverzekering. Reis je buiten Europa, zorg dan dat je dit ook hebt gedekt bij je zorgverzekering. Via je zorgverzekering kun je ook buitenlanddekking afsluiten.

Je vakantie en je geldzaken op orde?
Gebruik onze tool!
Check je reisverzekering
Waar ga je naartoe?