U bent hier:Home>In het nieuws>Kinderen vragen minister van Financiën Hoekstra en Dylan Haegens hemd van het lijf tijdens kinderpersconferentie
25 maart 2021

Kinderen vragen minister van Financiën Hoekstra en Dylan Haegens hemd van het lijf tijdens kinderpersconferentie

Minister van Financiën Wopke Hoekstra hield donderdagochtend 25 maart samen met YouTuber Dylan Haegens een persconferentie voor leerlingen in het basisonderwijs. De persconferentie was live te volgen via Studio Week van het geld en werd georganiseerd in het kader van de Week van het geld 2021.

Vragen over geld

De jaarlijkse kinderpersconferentie tijdens de Week van het geld is de unieke kans om de minister van Financiën alles te vragen over (leren omgaan met) geld, de schatkist, hoe het is om minister van Financiën te zijn en wat zijn werk nou precies inhoudt. Ook Dylans Haegens beantwoordde veel vragen over o.a. hoe zijn eerste geld verdiende, waar hij zijn geld wel en niet aan uitgeeft en Dylans vriendin Marit vroeg hoeveel geld er voor de bruiloft over was. Voorafgaand aan de persconferentie hadden kinderen al massaal gehoor gegeven aan een gezamenlijke oproep van YouTuber Dylan Haegens en minister Hoekstra om vragen in te sturen. Er werden meer dan 1.500 vragen ingestuurd.

Bekijk hieronder de hele uitzending terug en lees verder in het persbericht.