Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
25 maart 2021

Kinderen vragen minister van Financiën Hoekstra en Dylan Haegens hemd van het lijf tijdens kinderpersconferentie

Minister van Financiën Wopke Hoekstra hield donderdagochtend 25 maart samen met YouTuber Dylan Haegens een persconferentie voor leerlingen in het basisonderwijs. De persconferentie was live te volgen via Studio Week van het geld en werd georganiseerd in het kader van de Week van het geld 2021.

Vragen over geld

De jaarlijkse kinderpersconferentie tijdens de Week van het geld is de unieke kans om de minister van Financiën alles te vragen over (leren omgaan met) geld, de schatkist, hoe het is om minister van Financiën te zijn en wat zijn werk nou precies inhoudt. Ook Dylans Haegens beantwoordde veel vragen over o.a. hoe zijn eerste geld verdiende, waar hij zijn geld wel en niet aan uitgeeft en Dylans vriendin Marit vroeg hoeveel geld er voor de bruiloft over was. Voorafgaand aan de persconferentie hadden kinderen al massaal gehoor gegeven aan een gezamenlijke oproep van YouTuber Dylan Haegens en minister Hoekstra om vragen in te sturen. Er werden meer dan 1.500 vragen ingestuurd.

Schoolklassen

Vier klassen van scholen verspreid over het land stelden bovendien hun vragen in een live videoverbinding met de studio in Den Haag. Ook konden kijkers live hun vragen stellen. Het programma werd gemodereerd door Week van het geld-presentator Kim-Lian van der Meij.

Bekijk de hele uitzending hier terug:


Week van het geld 2021

Initiatiefnemer van de Week van het geld, platform Wijzer in geldzaken, streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2021 de 10e editie van de Week van het geld van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard'. Voor het eerst in het bestaan van de projectweek zullen de activiteiten, vanwege de huidige situatie en maatregelen m.b.t. coronavirus, dit keer vooral online plaats vinden. Centraal hierbij staat de Studio Week van het geld, waarvandaan de hele week online uitzendingen te zien zijn voor onder andere leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. 

Meer informatie over dit bericht: 

Joost de Bree > 06 - 474 08 065
Ariane Kleijwegt > 06 - 21 64 82 13

pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Goed omgaan met geld is goud waard!
2:51

Het thema van de Week van het geld 2021 is: Goed omgaan met geld is goud waard!