U bent hier:Home>Rekenhulpen & online tools>Zelf sparen voor je pensioen

Zelf sparen voor je pensioen: hoeveel moet je inleggen, hoeveel bouw je op?

Met deze rekenhulp bereken je hoeveel je nu moet inleggen in een lijfrente of bankspaarrekening om straks een bepaalde uitkering te krijgen. Je kunt ook uitrekenen hoeveel je straks krijgt als je nu elke maand een vast bedrag spaart.

Je sluit deze producten af bij een verzekeraar of bank. Je legt elke maand een bedrag in. De verzekeraar of bank belegt het geld. Met de totale opbrengst koop je een uitkering als je met pensioen gaat. Deze uitkering duurt dan de rest van je leven, of een vooraf afgesproken aantal jaar. De uitkomst van de berekeningen geeft een indicatie. Wil je meer weten over zelf pensioen opbouwen? Lees dan het artikel Zeven manieren om je pensioen aan te vullen.

Hoe werkt deze tool?

Een voorbeeld: Op mijnpensioenoverzicht.nl heb je gezien dat je vanaf je pensioendatum elke maand €1100 euro aan pensioen en AOW ontvangt. Je bent nu ondernemer. Je wil iedere maand €400 extra hebben. Dan kies je voor de berekening 'Benodigde inleg nu'. Je vult daarna in dat je gewenste extra pensioenuitkering €400 per maand is. Na het invullen van de andere gegevens zie je wat je moet inleggen om je doel te bereiken. 

U bent hier:Home>Rekenhulpen & online tools>Zelf sparen voor je pensioen