Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
21 juli 2020

Tool Kinderen & geldzaken geeft ouders overzicht en tips op financieel gebied

Vanaf het moment dat je weet dat je een kind verwacht tot dat je kind helemaal op eigen benen staat, is er ook op financieel gebied veel om je als ouders in te verdiepen. De overheid heeft veel geregeld voor ouders van minderjarige kinderen en voor ouders die een kind verwachten. Maar waar moet je nu precies op letten? En waar hebben jij en je kinderen recht op? Veel is afhankelijk van de leeftijdsfase van je kind. Om ouders hierin meer overzicht te bieden lanceert Wijzer in geldzaken vandaag de tool Kinderen & geldzaken. Deze tool biedt ouders ook de mogelijkheid om een herinnering in te stellen zodat je regelmatig even kijkt of er wat verandert.

Kinderopvang, kinderbijslag, kindgebonden budget, verlofregelingen….

Naast alle leuke dingen die het krijgen van kinderen met zich mee brengt, is het ook goed om je als (toekomstige) ouder te verdiepen wat het verzorgen van kinderen op financieel gebied inhoudt. Naast dat je recht hebt op allerlei verschillende regelingen, is het ook goed om de kosten voor je kind(eren) goed in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgaven voor kleding, (sport)activiteiten, opvang of ouderbijdragen voor school. Door de inkomsten en uitgaven regelmatig op een rij te zetten, houd je beter grip op je geld.

Inclusief tips voor de financiële opvoeding

De tool Kinderen & geldzaken helpt ouders naast een persoonlijk overzicht eveneens met bijpassende tips voor de financiële opvoeding over bijvoorbeeld zakgeld, kleedgeld en het openen van een bankrekening. Ook laat de tool zien wat de rechten van kinderen zijn als het gaat om minimumloon of bijbaantjes. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Het persoonlijke overzicht en de tips kunnen eenvoudig worden geprint, opgeslagen of per e-mail worden verstuurd.

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree > 06 - 474 08 065
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Joost de Bree


Persvoorlichter
M: 06 474 080 65