Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
05 november 2019

Koningin Máxima geeft startsein Pensioen3daagse 2019

Hare Majesteit Koningin Máxima opende dinsdagochtend 5 november 2019 in Utrecht de negende editie van de Pensioen3daagse, een initiatief van landelijk platform Wijzer in geldzaken. Van 5 tot en met 7 november worden in het hele land activiteiten georganiseerd om werknemers, consumenten en deelnemers te informeren over hun pensioen.

Tijdens de openingsbijeenkomst, georganiseerd door pensioenfonds ABP en Wijzer in geldzaken, stond de vraag centraal hoe mensen geholpen kunnen worden zicht te krijgen in hun pensioen en zo nodig actie te ondernemen. Er was onder meer aandacht voor de vraag hoe de financiële redzaamheid van vrouwen kan worden vergroot.


Koningin Máxima gaf vanochtend het officiële startsein voor de Pensioen3daagse 2019 en de aftrap van het  ABP jaarprogramma Financieel Fit door in gesprek te gaan met vrouwen over financieel gedrag en pensioen - foto: Valerie Kuypers / Wijzer in geldzaken

ABP

ABP wil deelnemers meer inzicht en overzicht bieden in hun pensioensituatie met onder meer de pensioenpot. Dit is een visualisatie die mensen laat zien wat ze aan pensioen hebben opgebouwd. Daardoor kunnen zij zich meer verdiepen in hun pensioen. Volgens ABP doen vrouwen dit echter veel minder. Het pensioenfonds start daarom met het jaarprogramma Financieel Fit voor vrouwen die deelnemer zijn bij ABP. Tijdens de openingsbijeenkomst spreekt Koningin Máxima met een aantal vrouwen die een training heeft gevolgd om inzicht te krijgen in het eigen financieel gedrag en kennis over hun pensioen te vergroten.

Pensioen3daagse

De Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, omvat naast het openingsevent onder meer pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs stellen hun kantoren open voor pensioenvragen of organiseren webinars. Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, Mijnpensioenoverzicht.nl, het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers. Bekijk op de website een overzicht van alle activiteiten.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
 pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?