Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
04 december 2019

Joost Smits nieuwe voorzitter Wijzer in geldzaken

Joost Smits is de nieuwe voorzitter van Wijzer in geldzaken. Joost Smits vervult deze rol vanuit zijn functie van directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. Smits vervangt hiermee Anita van den Ende. Binnen het platform bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om Nederland financieel fitter te maken.

‘Prachtige resultaten en tegelijk is er nog veel te doen’

Joost Smits: "Mijn voorganger Anita van den Ende heeft aan het roer gestaan bij het ontwikkelen van de nieuwe koers van het platform voor de komende jaren. Het is mooi dat door gezamenlijke inspanningen al prachtige resultaten zijn geboekt bij het verbeteren van financieel gedrag van mensen. En tegelijk is er nog veel te doen. Graag zet ik dit werk samen met onze partners en onze erevoorzitter Koningin Máxima voort. Afgelopen maanden heb ik als interim-voorzitter al een kijkje genomen bij diverse initiatieven van het platform, zoals de Pensioen3daagse. Ik kijk ernaar uit om komend voorjaar samen met de alle deelnemende partijen het 10-jarig jubileum te vieren van één van onze belangrijkste en leukste projecten van het jaar, de Week van het geld. Daarnaast zijn we druk bezig met nieuwe initiatieven op het gebied van kwetsbare groepen, hulp bij financiële planning, pensioen en leren omgaan met geld in het voortgezet onderwijs.” 

Nieuwe koers Wijzer in geldzaken: Samen werken aan financiële fitheid van Nederlanders

De partners van Wijzer in geldzaken werken de komende periode met veel energie samen verder aan vele initiatieven om Nederland financieel fitter te maken. Krachtenbundeling is de kern van het succes van het platform. De komende jaren gaan de partners samen zorgen dat mensen financieel zijn voorbereid op de toekomst, vooral kwetsbare groepen, zoals mensen met wisselende inkomsten, tijdelijke arbeidscontracten en laaggeletterden. Daarnaast blijven de partners zich inzetten voor structurele aandacht voor financiële vaardigheden op school. Bekijk hier de koers die eerder dit jaar werd gepresenteerd.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
 pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Corona en je geldzaken
De coronacrisis en je geldzaken

Misschien maak je je zorgen over je geldzaken. Kom je deze periode financieel goed door? We helpen je met onze tips graag op weg om meer inzicht te krijgen.

Judith van Essen


Persvoorlichter
M: 06 556 929 49 

Joost de Bree


Persvoorlichter
M: 06 474 080 65