Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
08 november 2019

BeFrank winnaar PensioenWegwijzer 2019

Donderdag 7 november is in Den Haag voor de vijfde keer de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector die methodes inzet om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken. 

Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs als juryvoorzitter namens platform Wijzer in geldzaken uit aan Hanneke Geluk en Joffry Musch van online pensioenuitvoerder BeFrank

Spannende finale met vijf finalisten

Tijdens de finale streden vijf finalisten, te weten Achmea, a.s.r., BeFrank, MijnGeldzaken.nl en Vereniging Eigen Huis tegen elkaar voor de prijs. Zij waren geselecteerd uit 13 inzendingen.

Tijdens een pitch presenteerde de finalisten hun inzending aan de jury. Hierna maakte de jury haar keuze voor de beste inzending en de winnaar van “De PensioenWegwijzer 2019” bekend. 

Voorzitter van de jury, Martin Flier: "Nadat we als juryleden onafhankelijk van elkaar een ranking maakte, bleven er twee eindfinalisten over: a.s.r. en BeFrank. Het juryberaad moest de uiteindelijke doorslag geven. Een enthousiaste presentatie, de mooie combinatie van online en offline contact met de deelnemers, het gebruik maken van de vertrouwensfunctie van de werkgever richting deelnemers en de originele gadgets waarover echt goed is nagedacht gaven de doorslag." De jury gaf BeFrank als aanbeveling om verder na te denken hoe hun succesvolle concept ook verder uitgerold kan worden richting partijen die geen klant zijn van BeFrank.

a.s.r. kreeg met het initiatief Ikdenkvooruit.nl de eervolle vermelding van de jury als tweede in de eindstrijd. 

De aanpak van BeFrank 

BeFrank gelooft als online pensioenuitvoerder in de combinatie van online én offline middelen om deelnemers te activeren. Nieuwe deelnemers ontvangen bij de start van de regeling een persoonlijke welkomstvideo. Hierin wordt uitgelegd welke keuzes een deelnemer heeft. 

Op de persoonlijke pensioenpagina moedigt BeFrank deelnemers aan keuzes te maken en door te geven. Dit kan ook heel makkelijk via de app. 

BeFrank gelooft ook in persoonlijk contact met deelnemers. Met een 'pensioendrempel' helpt BeFrank deelnemers letterlijk over de drempel heen te stappen. Ook zetten ze bijvoorbeeld een smoothiebar in om zoveel mogelijk deelnemers in te laten loggen op hun persoonlijke pensioenpagina en was er dit jaar een 'ijsjesactie' met hetzelfde doel. 

Werkgevers worden uitgedaagd om samen met BeFrank werknemers in actie te krijgen, bijvoorbeeld door een target inlogpercentage af te spreken.

Multidisciplinaire Jury

Naast de juryvoorzitter bestaat de jury uit een multidisciplinaire selectie wetenschappers vanuit de sociale psychologie, marketing, communicatie, pensioencommunicatie en gedragswetenschap: 

  • Professor dr. Lisa Brüggen - Hoogleraar Financial Services (Maastricht University) 
  • Professor dr. Kirsten Rohde - Hoogleraar gedragseconomie (Erasmus Universiteit) 
  • Professor dr. Leo Lentz - Hoogleraar Geesteswetenschappen (Universiteit Utrecht)
  • Professor dr. Benedict Dellaert - Hoogleraar Marketing (Erasmus School of Economics)
  • Professor dr. Marike Knoef - Hoogleraar Economie (Leiden University) & directielid Netspar
  • En de winnaar van de PensioenWegwijzer 2018: PFZW, Sara Leene, Manager Klantbediening en Communicatie van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Over de Pensioen3daagse 2019

Op 5, 6 en 7 november vond de negende editie plaats van de Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen kunnen consumenten zich op allerlei manieren (laten) informeren over hun eigen pensioen. De Pensioen3daagse omvat onder meer pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs stellen hun kantoren open voor pensioenvragen of organiseren webinars.

Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, Mijnpensioenoverzicht.nl, Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Bekijk op de website een overzicht van alle publieke activiteiten

Meer informatie over dit bericht: 

Joost de Bree > 06 - 474 08 065
Ariane Kleijwegt > 06 - 21 64 82 13

pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
BeFrank wint PensioenWegwijzer 2019
BeFrank wint PensioenWegwijzer 2019
2:15

De PensioenWegwijzer is dé prijs voor de financiële sector om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken.

Bekijk video