10 jaar Wijzer in Geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»Pers»Anita van den Ende nieuwe voorzitter Wijzer in geldzaken
thema
11 januari 2018

Anita van den Ende nieuwe voorzitter Wijzer in geldzaken

Anita van den Ende is de nieuwe voorzitter van Wijzer in geldzaken. Binnen dit platform bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

Mr. drs. A.J.I. (Anita) van den Ende vervult deze rol als onderdeel van haar functie van directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. Van den Ende vervangt hiermee Gita Salden, die na 6 jaar afscheid neemt. Hare Majesteit Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van het platform. 

‘Voorzitterschap start in veelbelovende periode’

Anita van den Ende: " Mijn voorganger Gita Salden heeft aan het roer gestaan bij het uitbouwen van het platform dat door gezamenlijke inspanningen al prachtige resultaten heeft geboekt bij het verbeteren van financieel gedrag van mensen. Ik kijk er naar uit dit werk samen met onze partners en onze erevoorzitter Koningin Máxima voort te zetten. Mijn voorzitterschap start in een veelbelovende periode. Komend voorjaar vinden weer twee grote evenementen van het platform plaats; de Week van het geld van 12 t/m 16 maart en het 10-jarig jubileum van het platform in juni 2018. Ook zijn we druk bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ZZP’ers, financiële planning, pensioen en leren omgaan met geld in het voortgezet onderwijs.  

Nederland gidsland voor kiesgroeplanden 

De Nederlandse aanpak van financiële educatie - waarbij overheid, financiële sector en maatschappelijke organisaties samenwerken in een platform met een gezamenlijke aanpak en een gezamenlijk merk - wordt ook internationaal als voorbeeld gezien. Van den Ende: “De komende vijf jaar zal Nederland bijvoorbeeld in samenwerking met de OESO diverse kiesgroeplanden gaan ondersteunen bij het opzetten van een programma voor financiële educatie."

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
 pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. 

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
5 tips als je een huishoudboekje wilt gaan gebruiken
Anita van den Ende