U bent hier:Home>Pers>10e editie Week van het geld van 23 tot en met 27 maart 2020
18 februari 2020

Agendabericht

Week van het geld - 23 t/m 27 maart

Nationale week over leren omgaan met geld beleeft 10e editie

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart 2020 vindt de 10e editie van de Week van het geld plaats. Dit jaar is het thema van een van de bekendste projectweken van Nederland ‘Goed omgaan met geld is goud waard'. Het doel van deze week is om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Ook dit jaar verzorgen medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten weer ruim 5.500 gastlessen en workshops op scholen door het hele land. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op Weekvanhetgeld.nl.

‘Goed omgaan met geld is goud waard’

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. In de Week van het geld 2020 staat het thema: ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Met dit thema stimuleren we gesprekken tussen kinderen en jongeren onderling en de gesprekken met hun ouders en leerkrachten. Het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ staat voor: Leren = investeren in je toekomst. Goed omgaan met geld betekent: goed nadenken, bewust kiezen en ook de weg weten naar informatie of mensen die je daarbij kunnen helpen. Bekijk onze themavideo waarin kinderen samen praten over geldzaken en hun ‘gouden geldtips’ geven.

Landelijke projectweek

Tijdens de Week van het geld 2020 organiseert het platform Wijzer in geldzaken met haar partners allerlei activiteiten voor basisschoolleerlingen, als ook voor ouders van kinderen op de basisschool. De activiteiten omvatten o.a. gastlessen, workshops, voorstellingen en meer. Daarnaast zijn er activiteiten in het speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ook op lokaal niveau ontstaan mooie samenwerkingen met gemeenten en lokale partners.

Initiatief van Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2020 de 10e editie van de Week van het geld.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit bericht, interviewverzoeken, de persagenda of aanmelding voor de opening op maandagochtend 23 maart a.s. in de Kunsthal in Rotterdam:   

Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl

U bent hier:Home>Pers>10e editie Week van het geld van 23 tot en met 27 maart 2020