10 jaar Wijzer in Geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»In 't nieuws»Draagt lesmateriaal bij aan het vergroten van financiële vaardigheden basisschoolleerlingen?
thema
10 oktober 2017

Draagt lesmateriaal bij aan het vergroten van financiële vaardigheden basisschoolleerlingen?

Wijzer in geldzaken wil dat kinderen vanaf jonge leeftijd leren omgaan met geld en dat financiële vaardigheden een structurele plek in het schoolcurriculum krijgen. De partners van Wijzer in geldzaken hebben de afgelopen jaren veel activiteiten ontplooid om dit te realiseren, met de Week van het geld als aanjager. Met deze activiteiten bereikten de partners de afgelopen jaren honderdduizenden kinderen en jongeren.

Lesmateriaal en onderzoek

Samen met educatieve uitgeverij Zwijsen ontwikkelde Wijzer in geldzaken een serie lessen voor het basisonderwijs (groep 3 t/m 8). In het schooljaar 2016/2017 bestelden ruim 21.000 klassen dit materiaal. Ruim 450.000 leerlingen werden hiermee bereikt.  Draagt dit lesmateriaal echter ook bij aan de financiële vaardigheden?  In het volgende artikel geeft Olaf Simonse zijn visie gebaseerd op het in 2017 afgeronde onderzoek over de effectiviteit van het lesmateriaal. Lees meer via bijgaand artikel.  

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode