U bent hier:Home>In het nieuws>Koningin Máxima opent de Week van het geld 2023
21 maart 2023

Koningin Máxima opent de Week van het geld 2023

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, opent maandagochtend 27 maart de 12e editie van de Week van het geld in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze week geven medewerkers uit de financiële sector duizenden gastlessen aan het basisonderwijs en mbo-scholen over het belang van goed omgaan met geld. Het thema van dit jaar is ‘Bedwing de bling’. De minister van Financiën, Sigrid Kaag, en de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, zijn ook aanwezig.

Kinderen worden al op jonge leeftijd verleid met aanbiedingen van spullen, ‘wannahaves’, via reclames, hun smartphone en door influencers. In de Week van het geld gaan gastdocenten met hen in gesprek over hoe je de ‘bling’ kunt weerstaan en wat de financiële consequenties zijn als dat niet lukt. Verder kunnen het Voortgezet Onderwijs en MBO het hele jaar door de theatervoorstelling ‘Geld en geluk’ van stichting KiKiD aanvragen. Dit is een interactief theaterstuk door en voor jongeren over omgaan met geld, schulden en financiële weerbaarheid. Tijdens het openingsprogramma wordt een voorproefje van de voorstelling gegeven.

Na het optreden spreken Koningin Máxima, de directeur van het Nibud, Arjen Vliegenthart, en basisschool docent Angela Esajas over het belang van het op jonge leeftijd aanleren van financiële vaardigheden zoals sparen, financiële planning en omgaan met verleidingen. Dit helpt kinderen als ze ouder zijn bij het maken van verstandige financiële keuzes. Ouders worden tijdens de projectweek ook gestimuleerd om met hun kinderen te praten over geldzaken. Koningin Máxima gaat in het gesprek verder in op recente onderzoeken naar financiële geletterdheid van jongeren.

Lees verder in het volledige persbericht

U bent hier:Home>In het nieuws>Koningin Máxima opent de Week van het geld 2023