U bent hier:Home>In het nieuws>Blue Sky Group wint met hun initiatief PensioenWegwijzer 2021
04 november 2021

Blue Sky Group wint met hun initiatief PensioenWegwijzer 2021

Voor de zevende keer is donderdag 4 november de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. De prijs werd door de jury namens platform Wijzer in geldzaken uitgereikt aan Blue Sky Group in de Grote Kerk in Den Haag. Houda Stitou nam de prijs in ontvangst namens Blue Sky Group voor hun initiatief; Deelnemers als beste pensioenwegwijzer. De jury noemde de aanpak ‘overtuigend in z’n eenvoud’ en roemde het initiatief vanwege ‘de kracht van de deelnemer en het gebruik van het netwerk’.

De uitreiking vond plaats tijdens een inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie met als thema: nieuwe manieren om over je oude dag te praten. De bijeenkomst werd georganiseerd door Wijzer in geldzaken samen met de Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars en Netspar in het kader van de Pensioen3daagse. Onderdeel van het programma was de finale van de PensioenWegwijzer 2021 waarin vijf finalisten streden met live pitches.

De PensioenWegwijzer 2021 gaat naar Deelnemers als beste pensioenwegwijzer van Blue Sky Group - Foto Valerie Kuypers / Wijzer in geldzaken

Een persoon zoals ikzelf

Blue Sky Group dong mee met een methode die er op gericht is om de deelnemer zelf in te zetten in de pensioencommunicatie. “Mensen vertrouwen informatie van ‘een persoon zoals ikzelf’ veel meer dan een autoriteit of instantie en zijn veel eerder geneigd om die persoon te volgen,” licht Stitou die keuze toe. “Dat inzicht gebruiken we door de deelnemer in te zetten als wegwijzer voor de keuzes in het pensioenfonds. De deelnemer zelf is ons nieuwe, innovatieve middel,” aldus Stitou. Door influencers met een groot bereik onder de deelnemers te scouten en te ondersteunen met communicatiemiddelen pakt Blue Sky dit op een eigentijdse manier aan.

Publieksprijs PensioenWegwijzer: Geldvinder

Dit jaar werd voor de tweede keer de PensioenWegwijzer Publieksprijs uitgereikt op basis van een stemronde in de zaal, met aanwezige professionals uit de financiële sector. Met een ruime meerderheid van de stemmen is de PensioenWegwijzer Publieksprijs gegaan naar Geldvinder van APG. Geldvinder is een applicatie die bestaat uit drie belangrijke onderdelen die samenwerken om iedereen financieel gezonder te maken. Een fitmodel, bedoeld om de financiële situatie van de gebruiker te meten, een fittest op basis van een aantal te beantwoorden vragen en concrete acties die voortvloeien uit de eerste twee componenten.

Geldvinder van APG wint de PensioenWegwijzer publieksprijs - Foto Valerie Kuypers / Wijzer in geldzaken

Genomineerden

De vijf finalisten waren geselecteerd uit 10 inzendingen. Tijdens een pitch presenteerden de finalisten hun inzending aan de jury. De finalisten waren: 

 • Fit je pensioen in! – Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Pensioenlabel – VCP Young Professionals
 • Geldvinder – APG
 • Deelnemers als beste pensioenwegwijzer - Blue Sky Group
 • Webinar UPO, wat moet je ermee? - Pensioen UWV, TKP Pensioen en Niek den Tex

Een jury van (gedrags)wetenschappers en vakspecialisten beoordeelden de inzendingen op basis van vorm en bewezen effectiviteit op keuzegedrag. In 2021 bestond de jury uit:

 • Professor dr. Lisa Brüggen, Maastricht University
 • Professor dr. Kirsten Rohde, Erasmus Universiteit
 • Professor dr. Hans Hoeken, Universiteit Utrecht
 • Professor dr. Wilco van Dijk, Leiden University en directeur KCEPG
 • Professor dr. Marike Knoef, Leiden University en directielid Netspar
 • Ester Iking, Beleidsadviseur Communicatie ABP - Winnaar juryprijs Pensioenwegwijzer 2020
 • Dorna Tanori, Beleidsmedewerker pensioen - Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid

Over de Pensioen3daagse 

De Pensioen3daagse is een initiatief van Wijzer in geldzaken en beleefde dit jaar haar 11e editie. De Pensioen3daagse omvatte onder meer (online) pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van (online)presentaties. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs zijn beschikbaar voor pensioenvragen of organiseerden (flits) webinars. Daarnaast werden consumenten via een landelijke campagne opgeroepen om zich te verdiepen in hun persoonlijke pensioensituatie met behulp van diverse online tools zoals Later goed geregeld? Check het nu! of via Mijnpensioenoverzicht.nl. 

Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de Nederlandse Vereniging van Banken, Mijnpensioenoverzicht.nl, Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, Netspar, diverse banken, pensioenfondsen en - verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Bekijk een overzicht van alle activiteiten.

U bent hier:Home>In het nieuws>Blue Sky Group wint met hun initiatief PensioenWegwijzer 2021