U bent hier:Home>Geldlessen voor de toekomst

Geldlessen voor de toekomst, over financiële educatie

Minister van Financiën Steven van Weyenberg is onze speciale gast op de docentendag ‘Geldlessen voor de toekomst’ op 10 juni 2024 in Theater Buitensoos in Zwolle. Kom jij ook naar deze middag vol inspiratie over jongeren leren omgaan met geld? ‘Geldlessen voor de toekomst' wordt met trots aangeboden door Wijzer in geldzaken. Werk je in het onderwijs of bij één van onze partners, dan wil je dit niet missen!

Hier wil ik bij zijn!

We delen ervaringen met elkaar én met experts uit de financiële sector. In navolging van onze succesvolle docentendag 2023 en de jaarlijkse platformbijeenkomst met onze partners bundelen we onze krachten. Onze partners zijn namelijk experts op verschillende financiële thema’s en delen graag hun inzichten met het onderwijs zodat we samen kinderen en jongeren ook op financieel gebied voorbereiden op hun toekomst. Leraren, docenten en coördinatoren uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo zijn uitgenodigd om de nieuwste inzichten op het gebied van financiële educatie op te doen. Ook medewerkers van pensioenfondsen, verzekeraars en banken zijn welkom! 

Boeiende discussie & Inspirerende spreker

De inspirerende middag wordt geopend door minister Van Weyenberg. Hij gaat met Mia Wilsterman (Armoede Functionaris Zadkine) en Jochem Valkema (Programmamanager Onderwijs Wijzer in geldzaken) in discussie over financiële verleidingen voor jongeren, zoals achteraf betalen en het belang van onderwijs. Aansluitend vertelt Ernst-Jan Pfauth (Spreker, interviewer en mede-oprichter van de Correspondent) zijn inspirerend verhaal over hoe hij zijn financiële koers radicaal wijzigde.

Verrijk je kennis

Tijdens de workshops ga je samen met experts van o.a. verschillende ministeries, het Nibud en De Nederlandsche Bank aan de slag, zodat je niet alleen nieuwe inzichten opdoet maar deze ook kunt toepassen. Of volg een workshop over actueel onderzoek van Wijzer in geldzaken, de uitdagingen van de invloed van social media of denk mee over de invulling van de Week van het geld 2025. Als afsluiting is er een borrel en een infomarkt met aanbieders van scholing en lesmateriaal.

Het programma

  • 12:30 - Welkom & Netwerklunch
  • 13:15 - Boeiende discussie & Inspirerende spreker
  • Workshops - Ronde 1
    Kies zelf welke workshop je wil volgen: bekijk het overzicht
  • 15:30 - Energizer break
  • Workshops - Ronde 2
    Kies zelf welke workshop je wil volgen: bekijk het overzicht
  • 17:00 - Afsluitende borrel & Infomarkt educatieve aanbieders

Hier wil je bij zijn!

Schrijf je direct in via onderstaande knop en geef je voorkeur voor 2 workshops op. 

Ik meld me aan

Deelname is gratis. Afmelden kan kosteloos tot en met 6 juni 2024. We willen onnodige kosten door late afmelders voorkomen, daarom kunnen er bij afmelding zonder geldige reden na 6 juni, kosten in rekening gebracht worden.

Locatie en route

Theater Buitensoos ligt naast station Zwolle Centraal en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Reis je met de auto dan vind je hier de routebeschrijving.

Adres: Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle

U bent hier:Home>Geldlessen voor de toekomst