U bent hier:Home>Actueel>Controleer je toeslagen 2023

Kloppen je toeslagen over 2023?

Als je aan de regels voldoet, krijg je een of meer toeslagen. Ontving je in 2022 een toeslag? Dan ontvang je vaak in december bericht over je toeslag(en) over 2023. Controleer de toeslagen meteen en pas ze aan als het nodig is.

Waarom is het slim om ze te controleren?

Als later blijkt dat je teveel hebt ontvangen, moet je het vaak in één keer terug betalen. Dat kan soms niet goed uitkomen. Dan kun je beter nu regelen dat het bedrag zoveel mogelijk klopt. Denk je dat je situatie in 2023 afwijkt van 2022? Pas dan je toeslag aan. 

Hulp bij invullen van toeslagen

Kom je er niet uit met je toeslag? Dan kun je hulp zoeken bij het invullen. In de meeste gemeenten zijn organisaties die je kunnen helpen. Kijk hier voor meer informatie. Een lijst met organisaties vind je hier als je de gemeente invult waar je woont.

Welke toeslagen zijn er?

Je kunt recht hebben op de volgende toeslagen:

  • Huurtoeslag
  • Zorgtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Voor elke toeslag heb je andere gegevens nodig. 

Maak een proefberekening voor 2023

Je kunt op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken voor de toeslagen 2023. Dat is geen gemakkelijke klus. Op de website van de Consumentenbond zie je wat je nodig hebt om een proefberekening te maken.

Let op als je op internet zoekt naar informatie over toeslagen

Als je zoekt op het woord toeslagen kom je veel links tegen die gaan over het aanvragen van een toeslag. Vaak kom je op de site van een bedrijf dat de toeslag voor je wil aanvragen. Dat kost je in de meeste gevallen geld. Als je je er even in verdiept, kun je het zelf ook. Als je het toch via een bedrijf aanvraagt, let er dan op dat het een betrouwbare onderneming is.

U bent hier:Home>Actueel>Controleer je toeslagen 2023