U bent hier:Home>Tien bouwstenen

Tien bouwstenen om financieel kwetsbaren te bereiken en te helpen

Denk als professional ook aan financieel kwetsbare groepen, bijvoorbeeld in je communicatie, informatievoorziening en dienstverlening. Wij bieden je tien bouwstenen aan als kader voor een gezamenlijke aanpak om financieel kwetsbare groepen te bereiken en te helpen. Ze zijn samengevoegd in deze handzame waaier waarin je praktische tips, inspiratie en verwijzingen naar hulpmiddelen vindt om voor financieel kwetsbare groepen in beweging te komen. 

Voor wie is de waaier bedoeld?

Deze waaier is in de eerste plaats bedoeld als hulpmiddel voor professionals die ook financieel kwetsbare groepen willen bereiken en helpen. Zij kunnen de waaier bijvoorbeeld gebruiken in hun werk als beleidsmedewerker, communicatieprofessional, frontofficemedewerker, hr-manager, webontwikkelaar of debiteurenbeheerder.

Gezamenlijke aanpak

We staan voor de belangrijke opgave om met elkaar nog meer in beweging te komen voor financieel kwetsbaren. Gelukkig kent Nederland al veel mooie initiatieven en samenwerkingsverbanden die op hen gericht zijn. In de waaier noemen we er een aantal. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. We hopen van harte dat je met de waaier aan de slag gaat om financieel kwetsbare groepen te bereiken en te helpen! Neem voor meer informatie contact op via info@wijzeringeldzaken.nl. En stuur vooral de link van deze pagina door naar geïnteresseerden.

Deel je ervaringen met ons

Veel professionals hebben een fysieke waaier besteld uit de beperkte oplage. Dit is voor ons een mooi signaal dat veel professionals concreet in actie willen komen voor financieel kwetsbare groepen. We waarderen het als je je ervaringen met de bouwstenen met ons deelt via info@wijzeringeldzaken.nl. Ook handige nieuwe hulpmiddelen en inspiratie zijn welkom. Zo krijgen we gezamenlijk een steeds beter beeld van wat werkt voor financieel kwetsbaren.

Achtergrond

Aandacht voor financieel kwetsbare groepen is één van de prioriteiten uit de ‘Koers Wijzer in geldzaken 2019’ van ons platform. In onze bibliotheek delen we regelmatig onderzoeken en overige publicaties over financieel kwetsbare groepen.

Deel deze informatie met anderen:
Koers Wijzer in geldzaken
Koers Wijzer in geldzaken

Samen werken aan financiële fitheid van Nederlanders. Dat is de missie van Wijzer in geldzaken voor de komende jaren.