U bent hier:Home>Financieel-fitte-werknemers

Financieel fitte werknemers

Een financieel fitte en veerkrachtige werknemer verricht met meer aandacht zijn of haar werk en heeft ruimte om vooruit te kijken. Geldzorgen bij medewerkers leiden vaak tot stress, concentratieverlies, een (tijdelijk) lager IQ, en zelfs verzuim. En dat merkt de werkgever.

Daarom is Wijzer in geldzaken samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NibudDivosa (vereniging van leidinggevenden in het sociaal domein) en de NVVK (brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) in 2017 een project gestart voor werkgevers.

De website financieelfittewerknemers.nl geeft inzicht in hoe je jouw werknemers een helpende hand kunt bieden bij rondkomen, geldstress en schulden en hoe je financiële gezondheid een plek kunt geven in de organisatie. Er is ook een handige toolkit met materialen om geldzorgen te herkennen, bespreken en verwijzen. 

Op de website wordt ook veel aandacht besteed aan veranderingen in het leven van medewerkers, die financiële gevolgen hebben voor de medewerker en jouw organisatie. Denk aan zwangerschap, minder werken vanwege zorgtaken of gezondheid, en keuzes rondom pensioen. Of een medewerker gaat scheiden. Een gebeurtenis van grote emotionele impact die vaak ingrijpende financiële gevolgen heeft. Bekijk de website financieelfittewerknemers.nl hoe je medewerkers een helpende hand kunt bieden.

Helpdesk voor werkgevers

Zijn er vragen of is er een onderwerp dat niet aan bod is gekomen op de website www.financieelfittewerknemers.nl? Neem dan contact op met onze helpdesk.

U bent hier:Home>Financieel-fitte-werknemers