U bent hier:Home>Regel je pensioen>Een nieuwe woning en je pensioen
Thema Regel je pensioen

Ga je verhuizen? Check je pensioen!

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Dan is het handig om ook alvast te denken aan later. Hoe hoog zijn je woonlasten dan? Is je hypotheek afbetaald? Als je een huurhuis hebt, hoeveel is je huur op het moment van pensioneren? Wellicht is het noodzakelijk om nu al een spaarpotje op te bouwen zodat je na pensionering zonder problemen je maandlasten kunt betalen.

Kortom, een goed moment om je pensioen te checken!

Ik ga een woning kopen

 • Check of je je hypotheek na pensionering kunt betalen

  Als je met pensioen bent, heb je minder inkomsten dan voorheen. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien welk pensioenbedrag je krijgt.

  Denk je dat je inkomen niet voldoende is om na je pensionering je hypotheek en andere maandlasten te betalen? Kijk dan of je extra kunt sparen voor later. Wellicht is het mogelijk om extra af te lossen op je hypotheek, zodat je maandlasten lager worden. Check bij jouw hypotheekverstrekker welk deel van de hypotheek je boetevrij mag aflossen.

 • Betaal je hypotheek af voordat je met pensioen gaat

  Koop je een woning? Dan spaar je daarmee ook voor later. Het is handig als je hypotheek is afbetaald voordat jouw pensioen begint. Na je pensionering heb je immers minder inkomsten. Is je hypotheek nog niet afbetaald wanneer je met pensioen gaat? Kijk dan op hypotheek na pensioen.

Ik ga een woning huren

 • Zorg voor een extra spaarpotje voor later

  Ga je verhuizen naar een huurwoning? Kijk dan opnieuw naar je inkomsten en uitgaven. Niet alleen voor nu maar ook voor later. Misschien heb je nu ruimte om een financiële buffer op te bouwen voor als je met pensioen gaat. Door nu extra te sparen, zorg je ervoor dat je na pensionering ook zonder problemen je maandlasten kunt betalen. En onthoud, alle kleine bedragen helpen mee!

  Wil je weten wat je moet regelen als je woonruimte huurt? Maak dan een persoonlijke checklist via wat moet ik regelen als ik een woning ga huren. Meer over huren vind je onder huren.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

U bent hier:Home>Regel je pensioen>Een nieuwe woning en je pensioen