Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
31 oktober 2016

Onderzoek Wijzer in geldzaken: Drie op de vijf Nederlanders schat AOW-leeftijd te laag in

Den Haag, 31 oktober 2016 – Drie op de vijf Nederlanders schat de AOW-leeftijd verkeerd in, zo blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken[1]. 69% van de respondenten verwacht eerder AOW te krijgen dan in werkelijkheid het geval zal zijn. Veel mensen lijken niet te weten dat de AOW-leeftijd stijgt naarmate we ouder worden.

30 tot 50% wil eerder stoppen met werken

Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt dat ze zich beter zouden moeten verdiepen in hun financiële situatie na pensionering, maar slechts 11% maakt daarvoor ook echt tijd vrij. En dat terwijl mensen wel vroeger dan hun AOW-leeftijd willen stoppen met werken: van de Nederlanders tussen 21 en 34 jaar is dat  bijna de helft, boven de 50 bedraagt dat percentage 30%. Deze resultaten staan in de Pensioenmonitor, een grootschalig onderzoek onder de beroepsbevolking dat Wijzer in geldzaken morgen naar buiten brengt tijdens de Pensioen3daagse.

Mensen kunnen nu zelf eenvoudig hun pensioenleeftijd berekenen met deze tool: https://www.wijzeringeldzaken.nl/rekenhulpen/rekenhulp-aow-leeftijd/

Over de Pensioen3daagse

Van 1 tot en met 3 november vindt de Pensioen3daagse plaats. De Pensioen3daagse omvat onder meer pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs stellen bovendien hun kantoren open voor mensen met vragen omtrent hun pensioen. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: Autoriteit Financiële Markten, Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie, Stichting Pensioenregister, ministerie van Financiën, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en vele andere werkgevers.

[1] Pensioenmonitor Wijzer in geldzaken 2016 is vanaf 1 november 07:00 beschikbaar.  

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
 pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. 

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Check jouw
AOW-leeftijd
kalender
Vul je geboortedatum in
Wanneer krijg je AOW?
Wanneer krijg je AOW?
0:23
Bekijk video