Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
05 november 2015

‘I love pensioen’ winnaar Pensioenwegwijzer 2015

Pensioeninitiatief voor vrouwen van WOMEN Inc. en Delta Lloyd Foundation ontvangt prijs uit handen van Staatssecretaris Klijnsma

Het pensioeninitiatief ‘I love pensioen’ van WOMEN Inc. en Delta Lloyd Foundation is uitgeroepen tot de winnaar van de ‘Pensioenwegwijzer 2015’. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, reikte vanmiddag namens Platform Wijzer in geldzaken de Pensioenwegwijzer 2015 uit in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De prijs werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan een organisatie die methodes inzet om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken en te verbeteren.

‘Online pensioenplatform voor vrouwen met 7 stappenplan’

Vijf finalisten pitchten vanmiddag hun inzending voor een jury van vakspecialisten en gedragswetenschappers. Na de verrassende pitches maakte de jury haar keuze voor de beste inzending en werd de winnaar van 'De Pensioenwegwijzer 2015' bekend gemaakt.

De jury, onder leiding van staatssecretaris Klijnsma, was unaniem over de keuze van de winnaar. I love pensioen is een online platform met een 7 stappenplan om vrouwen supersnel en eenvoudig pensioenbewust te maken. Met 'I love pensioen!' wil WOMEN Inc. bereiken dat vrouwen bewust aan de slag gaan met hun pensioen en ontdekken dat nadenken over je pensioen ook leuk kan zijn!

De staatssecretaris prees ‘I love pensioen’ als dé manier om pensioen echt laagdrempelig onder de aandacht te brengen van vrouwen. Deze doelgroep is relatief kwetsbaar omdat zij gemiddeld 40% minder pensioen opbouwen dan mannen en 70% van de vrouwen pensioenonbewust is. Na de prijsuitreiking werd officieel bekendgemaakt dat de volgende editie van de Pensioen3daagse zal plaats vinden op 1, 2 en 3 november 2016.

19 inzendingen

Maar liefst 19 organisaties uit de financiële sector hebben hun initiatief ingezonden voor de Pensioenwegwijzer 2015. Uit deze initiatieven had de jury de inzendingen van de volgende vijf organisaties geselecteerd voor de finale op 5 november:

  1. Aegon – de pensioengame www.speeljetoekomst.nu, voor alle Nederlanders
  2. Nationale Nederlanden – de app mijnpensioencoach, voor alle Nederlanders
  3. PGGM – De Pensioenverkenner, voor deelnemers van de Rabo PGGM premiepensioeninstelling
  4. TKP Pensioenfonds – Het eerste digitale pensioenfonds
  5. WOMEN Inc. – de “I love pensioen” activiteiten speciaal ontwikkeld voor vrouwen

Naast de staatssecretaris bestond de jury uit de volgende vakspecialisten en gedragswetenschappers:

  • Harold Herbert, Directeur Verbond van Verzekeraars
  • Wilco van Dijk, Hoogleraar bijzondere leerstoel Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag te Leiden
  • Lisa Brüggen, Associate Professor School of Business and Economics, Marketing and Supply Chain Management, Maastricht University
  • Roos Kuip, Hoofd Communicatie Pensioenfederatie
  • Diederik Mohr, beleidsmedewerker Nederlandse Vereniging van Banken

Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de Autoriteit Financiële Markten, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, Stichting Pensioenregister, Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht:
Joost de Bree: 06 474 08 065
Judith van Essen: 06 556 92 949
 pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld.

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. 

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in pers
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Winnaar Pensioenwegwijzer 2015
Winnaar Pensioenwegwijzer 2015
2:58

Lees hier meer over de winnende inzending.

Bekijk video
I love pensioen