Pensioen3daagse
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
12 t/m 14 november 2024
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>nieuws>Finalisten PensioenWegwijzer 2022 bekend
18 oktober 2022

Finalisten PensioenWegwijzer 2022 bekend!

De finalisten voor de PensioenWegwijzer 2022 zijn bekend! Onderstaande 5 strijden woensdag 2 november om de jury- en publieksprijs tijdens het Symposium Actief, Actiever, Geactiveerd! Lees hieronder welke initiatieven zijn benoemd tot finalist.

Nationale Nederlanden met 'Human Capital Planner en Pensioen Pulse'

"Uit onderzoek blijkt dat werknemers vaak meer openstaan voor activerende boodschappen van hun werkgever, dan van de pensioenuitvoerder. En is activerende communicatie effectiever gebleken, naarmate deze relevant is en beter past bij de kenmerken en interesses van deelnemers. Met de Human Capital Planner (HCP) wordt (geanonimiseerde) werknemersdata uit onze systemen opgehaald en vertaald in relevante inzichten voor werkgevers en hun adviseur. Met de bijbehorende Pensioen Pulse ziet de werkgever welke groepen werknemers binnen zijn bedrijf wel of geen acties hebben genomen voor hun pensioen. En via deze Pulse kan hij specifieke groepen werknemers passende activerende boodschappen te sturen."

BeFrank met 'Activatiecampagne jongeren: 'Je kan ook niks doen'

"Wij willen pensioen dichter bij mensen brengen. 80% van onze deelnemers logt in op de persoonlijke pensioenpagina, maar nog niet iedereen maakt bewuste keuzes. Bij BeFrank kiezen deelnemers zelf een beleggingsrisico dat bij ze past. Door onze Profielbepaler in te vullen zien zij eenvoudig welk beleggingsrisico dat is. Jonge deelnemers doen dat minder vaak. We willen hen activeren de Profielbepaler in te vullen en daarna een bewuste keuze laten maken voor een beleggingsrisico. Hiervoor hebben we een campagne ontwikkeld, die uitgaat van de kracht van zelfoverreding en de fear of missing out. Door in verschillende fases van de campagne verschillende content in te zetten, is het ons gelukt om een aanzienlijke groep jongeren te laten inloggen en de Profielbepaler te doorlopen."

ABN AMRO Pensioenfonds met 'Pensioen APK'

"De laatste jaren is pensioen steeds negatief in het nieuws, wat voor onrust zorgt bij onze deelnemers. We wilden dat onze deelnemers een realistisch beeld hebben over hun pensioen bij ons fonds. Met deze digitale tool maken we deelnemers bewust van gebeurtenissen die gevolgen hebben voor hun pensioen. Gebeurtenissen in de privésfeer, op het werk of bij het pensioenfonds. Wij sturen eind van het jaar alle actieve deelnemers een e-mail met een link naar de Pensioen APK. Wij vragen hen te checken of in het afgelopen jaar één of meer gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Zij zien dan wat de gevolgen zijn van die gebeurtenis (inzicht) en welke actie ze eventueel kunnen nemen (handelingsperspectief)."

Muzus & Motivaction & THINK+Do met 'Pensioen tastbaar maken met platform OVERmorgen'

"Hoe kun je pensioen tastbaar maken voor de jongere deelnemers? Door… het niet over pensioen te hebben. Maar… door te focussen op vragen die NU in het leven van mensen spelen, en daarin de koppeling te maken naar de financiële impact voor morgen. Daarom ontwierpen wij OVERmorgen. Hét platform voor starters op de arbeidsmarkt die in hun werkende leven tegen belangrijke vragen aanlopen. OVERmorgen is een platform dat werkgevers kunnen aanbieden aan hun werknemers om ze te ondersteunen bij deze vraagstukken, op een speelse met een introductiefilmpjes, quiz, antwoorden van experts in een podcast."

Mijn Sofie met 'Pensioendoelen stellen, kennen en halen'

"Mijn Sofie helpt mensen inzicht en grip te krijgen op hun financiële situatie, nu en later. Wij willen dat mensen een twinkeling in hun ogen krijgen wanneer ze bezig zijn of denken aan hun financiën. Met onze gebruiksvriendelijke app, gebaseerd op gedragsinzichten, helpen we mensen doelen stellen, en deze ook te halen. Dat doen we door spaargedrag te verankeren in dagelijkse routine en koppeling te maken tussen doelen en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld iedere keer dat je bij je werk weggaat, automatisch sparen voor je pensioen. Daarnaast helpen we klanten ook door ze blogs, vlogs en workshops aan te bieden door finfluencers."

Woensdag 2 november aanstaande strijden deze vijf initiatieven om de jury- en publieksprijs en worden de winnaars bekend gemaakt.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>nieuws>Finalisten PensioenWegwijzer 2022 bekend