P3D
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
2 t/m 4 november 2021
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>nieuws>Virtueel werkbezoek Koningin Máxima aan overslagbedrijf Hutchison Ports ECT Rotterdam
03 november 2020

Virtueel werkbezoek Koningin Máxima aan overslagbedrijf Hutchison Ports ECT Rotterdam in kader van Pensioen3daagse

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 3 november online met medewerkers en pensioenuitvoerders van het containeroverslagbedrijf Hutchison Ports ECT Rotterdam gesproken over pensioenzaken. Het gesprek vond plaats in het kader van de 10e editie van de Pensioen3daagse.

Koningin Máxima sprak met zowel oudere als jongere medewerkers van ECT over het belang van inzicht in hun pensioenopbouw. Ook bespraken zij de gevolgen voor het pensioen als er zich grote veranderingen voordoen in de persoonlijke levenssfeer, bijvoorbeeld een echtscheiding of het overlijden van een partner. Vertegenwoordigers van de pensioenuitvoerders legden online uit hoe zij de ECT deelnemers informeren over de stand van zaken van hun pensioen en hoe zij hen voorbereiden op de financiële situatie na de pensionering.

Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken.

Persbericht via het Koninklijk Huis

Zoek in het nieuws
Zoek op periode