P3DWijzer in geldzaken
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie
04 november 2019

Gongslag Pensioen3daagse 2019

Op 5, 6 en 7 november 2019 vindt op initiatief van het platform Wijzer in geldzaken de negende editie van de Pensioen3daagse plaats. In deze periode zetten Wijzer in geldzaken en partners zich in om Nederlanders te motiveren zich te verdiepen in hun pensioen en hier zo nodig voor in actie te komen. Shaktie Rambaran Mishre luidt als bestuursvoorzitter van de Pensioenfederatie, partner van Wijzer in geldzaken, de Pensioen3daagse 2019 op feestelijke wijze in met de gongslag van de Amsterdamse beurs.

Shaktie Rambaran Mishre: “De komende drie dagen gaat het over pensioen, een belangrijk onderwerp voor iedereen. Pensioen is meer dan geld voor later; zo zorgen veel pensioenfondsen bij overlijden ook voor een uitkering voor de partner en eventuele kinderen. Het is fijn om nu vast te weten te weten wat er dan geregeld is. Daarom staat het nabestaandenpensioen dit jaar in de spotlight.

Zorg voor elkaar

Het doel van de Pensioen3daagse is om verantwoord financieel gedrag en financiële veerkracht op latere leeftijd te bevorderen. Het thema van 2019 is ‘Zorg voor elkaar’ en gaat over nabestaandenpensioen. Zowel Wijzer in geldzaken als de Pensioenfederatie hebben een tool ontwikkeld waarmee Nederlanders inzicht krijgen in hun pensioen. Met de tool ‘Dit kun jij doen voor jouw pensioen’ van Wijzer in geldzaken kunnen mensen een inschatting maken van hun financiële situatie op latere leeftijd. De Pensioenfederatie, Nibud en SVB hebben de Geldwijzer nabestaanden ontwikkeld. Hiermee kan iemand eenvoudig zien welke inkomensregelingen gelden na een overlijden.

Deelnemende partijen

Deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse zetten zich met diverse activiteiten in om pensioenvragen te beantwoorden zoals pensioenspreekuren, workshops in het land en voorlichting op de werkvloer.

Voor meer informatie kijk op: www.pensioen3daagse.nl en lees het persbericht

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?
Aanmelden Pensioen3daagse 2019
Nabestaandentool

Zorg goed voor elkaar. Vul de nabestaandentool in.