P3DP3DP3DP3DP3DP3D
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie
24 oktober 2018

Finalisten PensioenWegwijzer 2018 bekend!

A.S.R.

a.s.r heeft een klantactivatiemodel ontwikkeld. Daarmee helpt a.s.r. de klant stap voor stap bij het maken van bewuste keuzes. Uitgangspunt is dat ze persoonlijk en relevant willen communiceren, waardoor ze het de klant zo makkelijk mogelijk maken. Ze vullen het klantprofiel aan met (persoonlijke) data en gedragskenmerken. Op basis van deze informatie sturen ze slimme e-mailtriggers, die aansluiten op persoonlijke en relevante situaties in het leven van de klant. De klant leest in deze e-mail kort over een keuze die hij kan maken en krijgt direct een gerichte link om zijn keuze door te geven.

Lifesight

Lifesight heeft een deelnemersportaal ontwikkeld MijnLifeSight dat iedere deelnemer overzicht, inzicht en handelingsperspectief geeft voor het inkomen na pensionering. Hierbij gaan ze uit van de persoonlijke situatie en wensen van de medewerker en geven begrijpelijk en realistisch inzicht in netto pensioeninkomen. Met de pensioenplanner kan de medewerker vervolgens keuzes maken, waarbij hij vooraf de impact van zijn keuzes op het verwachte reëel inkomen ziet. LifeSight bepaalt vervolgens de best passende beleggingsmix op basis van de gemaakte keuzes.

PensioenBij

PensioenBij ontwikkelde een platform voor maatwerk in pensioencommunicatie voor pensioenadviseurs. Met behulp van de neurowetenschap en een unieke formule helpt het platform de medewerkers te activeren in het kader van hun pensioen. De adviseur kan gemakkelijk de pensioenregeling invullen, een website op maat maken voor de klant of een of presentatie. Het bevat ook slimme checklist voor een effectief gesprek en een rekenpaneel. Een sprong vooruit in maatwerk pensioencommunicatie en verhoogde waardering voor pensioen.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Pensioenfonds Zorg en Welzijn ontwikkelde de Toekomst Verkenner. Met deze nieuwe tool kunnen deelnemers en hun partners samen in een veilige Digid-omgeving binnen vijf minuten al hun persoonlijke financiële gegevens verzamelen. Deze worden gecombineerd uit bestanden van de Belastingdienst, mijnpensioenoverzicht.nl en het UWV. Denk niet alleen aan pensioenen, maar juist ook aan andere inkomens, spaargelden, hypotheek en uitgaven. Deze combinatie maakt de tool uniek. De deelnemer kan hiermee zelf een integraal financieel inzicht verkrijgen. Het is de eerste tool op de Nederlandse markt die gebruikers in staat stelt om geautomatiseerd zoveel gegevens over hun eigen financiën bijeen te brengen om vervolgens op basis van eigen wensen direct een heldere indicatie te krijgen over het totaal.

Prikkl

Prikkl ontwikkelde betaalbaar persoonlijk pensioeninzicht en wil hiermee begeleiding bij financiële vraagstukken rondom pensioen en duurzame inzetbaarheid voor iedereen (weer) bereikbaar maken. Een totaal-aanpak voor werkgevers en pensioenaanbieders (en consumenten). De methode van Prikkl is geënt op het anticiperen op menselijk gedrag en het wegnemen van drempels. Zonder verplichte data-uploads of voorbereiding, met focus op wat belangrijk is (life events) en slimme tooling zorgt voor structuur, kwaliteit en voor het bespreekbaar maken van situaties die de klant eerst niet op zijn agenda had staan. Prikkl vult het gat dat is (ontstaan) tussen aan de ene kant breed financieel advies én aan de andere kant van het spectrum vele online initiatieven.  

Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?
Wat was er te doen bij de Pensioen3daagse 2017?
Wat was er te doen bij de Pensioen3daagse 2017?

Bekijk een aantal activiteiten tijdens de Pensioen3daagse 2017.  Is jouw organisatie er in 2018 ook (weer) bij?